‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 22 aprilie, 2024
13.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageAnaliticaPrețurile pentru grâu în diferite zone ale țării. Care sunt tendințele

Prețurile pentru grâu în diferite zone ale țării. Care sunt tendințele

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În aceste zile, producătorii autohtoni comercializează grâul la prețul de circa 3,5-3,7 lei moldovenești per kilogram.

În sudul țării, prețul de comercializare este de circa 3,5-3,6 lei per kilogram direct de la depozit. Calitatea boabelor este mult mai proastă în acest sezon, din cauza efectelor secetei. Totuși, producătorii sunt în așteptarea majorărilor de preț.

În centrul țării, prețul de comercializare este de circa 3,60 lei per kilogram, iar la nordul țării grâul la elevator se vinde la prețul de 3,65-3,7 lei per kilogram. În nordul țării calitatea recoltelor obținute este relativ mai bună, comparativ cu sudul republicii.

Amintim că, majoritatea producătorilor sunt în așteptarea majorărilor de prețuri. La bursa Euronext (Paris) prețul grâului înregistrează tendințe de creștere în ultima perioadă. Astfel, prețul stabilit pentru ziua de astăzi s-a majorat cu un euro (aproximativ 189,75 euro/tonă) per tonă comparativ cu prețul listat ieri.

Totodată, și în țara vecină Ucraina sunt înregistrate majorări de prețuri pentru grâu, dar și porumb, iar cererea pe piața mondială este înaltă.

Alăturați-vă grupului nostru pe viber Agrobiznes Trade accesând acest link pentru a afla mai multe despre prețurile stabilite pe piață, ofertele disponibile și stabili parteneriate cu producători sau cumpărători din zonă.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›