‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 27 martie, 2024
11.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriUn nou târg de produse locale se deschide mâine. Producătorii pot beneficia gratuit de...

Un nou târg de produse locale se deschide mâine. Producătorii pot beneficia gratuit de spațiu

‹ adv ›
‹ adv ›

Târgul de produse agroalimentare va fi amplasat pe strada Calea Basarabiei, 42/B, în incinta complexului „Casa Fermierului”. Acesta are ușile deschise pentru toți producătorii mici din țară, care au producție, dar nu au un loc unde s-o comercializeze.

Aici vor  putea fi vândute fructe și legume proaspete, pomușoare, carne, pește, dulciuri, pâine, miere și vin. Toate crescute și produse cu drag în Moldova.

„Unica condiție pentru producători e să aibă un produs bun, local. Noi le oferim spațiul absolut gratuit. Pot veni cu toată producția pe care o au, nu contează cantitatea ”, au precizat organizatorii.

Târgul intitulat sugestiv „Toamna de aur” va fi deschis în fiecare weekend, începând cu ora 8:00 și până la ora 18:00 și se va desfășura până în ultima duminică a lunii noiembrie.

„Marfa adusă sâmbătă la târg poate fi lăsată aici și pentru ziua de duminică, în cazul în care nu s-a vândut. Noi oferim și spații frigorifice. Avem și o parcare imensă. Vrem să oferim condiții sigure atât pentru comercianți, cât și pentru cumpărători”, a mai adăugat organizatorii târgului.

Deși târgul „Toamn de aur” va fi deschis doar în weekend, complexul comercial va fi deschis chiar și pe parcursul săptămânii, pentru vizitatorii care vor să-și facă plinul de produse locale. Complexul poate găzdui peste 100 de fermieri.

„Pentru mâine și-au anunțat prezența 17 producători locali. 3 dintre ei sunt producători de struguri. Sunt puțini, dar noi sperăm să mărim numărul lor cu fiecare weekend”, susțin organizatorii.

„Luna octombrie o vom dedica strugurilor, vinului și mustului”, au mai precizat aceștia.

Organizatorii s-au gândit și la cei mai mici vizitatori ai târgului. Astfel, în timp ce maturii își vor face plinul de produse gustoase și sănătoase cei mici se vor delecta cu înghețată oferită gratuit.

Proiectul este unul de durată. Prin urmare, după acest târg de toamnă, tot aici se va organiza târgul de iarnă unde de asemenea, vor putea fi găsite doar produse locale.

‹ adv ›

Cei care vor să aibă un loc rezervat la târg în fiecare weekend, nu trebuie decât să dea un mesaj privat organizatorilro pe pagina de Facebook/Casa Fermierului, în care să precizați cu ce produs veniți la târg.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii