image
Sursa foto: youtube.com

Judecătoria Hâncești a amânat mai multe ședințe de judecată, după ce un magistrat a fost testat pozitiv la Covid-19

Desfășurarea ședințelor de judecată care necesită prezența fizică a participanților în cadrul Judecătoriei Hâncești au fost amânate pâna la data de 22 septembrie curent, după ce un magistrat a fost testat pozitiv la Covid-19.

O dispoziție în acest sens a fost semnată de vicepreședinta interimară a Judecătoriei Hâncești, Corina Albu, astfel fiind instituit un regim special după care va activa Judecătoria.

Potrivit dispoziției, se admite doar examinarea cauzelor pentru care este prevăzută procedura scrisă de examinare, precum și cererile de urgență privind aplicarea măsurilor de protecție, în cazurile de violență în familie, încuviințarea spitalizării forțate și tratamentului forțat, încuviințarea examenului psihiatric, spitalizării în staționarul de psihiatrie.

Totodată este inclusă și examinarea cererilor cu privire la aplicarea măsurilor de asigurare, examinarea chestiunii privind aplicarea/prelungirea măsurilor cu caracter de constrângere față de bănuit, învinuit și inculpat, precum și examinarea chestiunilor ce vizează competența judecătorului de instrucție și alte cereri care nu suferă amânare. Se va permite accesul cu stabilirea orei în prealabil la telefoanele afișate la intrarea în sediul instanței și pe pagina web.

Pentru toate celelalte tipuri de cauze, judecătorul va proceda la preschimbarea din oficiu, a termenelor de judecată, prin amânarea ședințelor, cu înștiințarea obligatorie a participanților despre măsurile operate.

Se restricționează și accesul persoanelor în cadrul Judecătoriei Hâncești, sediul Central.

Judecătoria anunță că depunerea de înscrisuri la dosar, cât și eliberarea actelor solicitate se va efectua prin depunerea cererilor la adresa de e-mail a instanței(sediul Central – [email protected]).

Noutăţile partenerilor

comentarii: