image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Fostul director SIS s-a ales cu o amendă pentru expulzarea ilegală a profesorilor turci și distrugerea a șapte familii

Fostul director SIS, Vasile Botnari nu a fost condamnat „cu suspendare”, așa cum a declarat procurorul general Alexandr Stoianoglo, ci a fost obligat de instanță să achite doar o amendă în sumă de 88 mii de lei.

Sentința „secretizată” a fost publicată astăzi pe site-ul safenews.md. Aceeași sursă mai informează că procurorii, care au cerut inițial doi ani de închisoare, pentru fostul șef al SIS nici nu au contestat sentința.

În sentință nu se spune nimic despre faptul că fostul șef al SIS ar fi achitat prejudiciile , plătite anterior de stat celor 7 familii, conform deciziei CEDO.

docdoc

Amintim că toți cei șapte profesori au ajuns în închisorile din Turcia. Serviciul de presă al Procuraturii Generale a emis azi un comunicat în care precizează că dosarul pe numele fostului director SIS a fost expediat în judecată în luna februarie a acestui an, magistrații dispunând examinarea materialelor în procedură clasificată, iar în luna iulie, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani a emis verdictul, sentința pe acest caz fiind secretizată.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: