image
Sursa foto: jurnal.md

Proiectul de lege privind rectificarea bugetului pentru anul 2020 a fost aprobat în prima lectură de către Parlament

După mai multe dezbateri, luări de cuvânt în plenul legislativului, proiectul de lege privind rectificarea bugetului pentru anul 2020 a fost aprobat în prima lectură.

Proiectul de lege privind rectificarea bugetului pentru anul 2020 a fost prezentat în legislativ de către ministrul Finanțelor Sergiu Pușcuță. După câteva ore de dezbateri, luări de cuvânt, proiectul a fost aprobat în prima lectură.

Astfel, conform proiectului de lege veniturile scad cu 649,5 milioane de lei, iar cheltuielile – cu 1 miliard 856 de milioane de lei. Deficitul este redus cu 1 miliard 207 milioane de lei.

Veniturile bugetului de stat pentru 2020 vor fi 37,2 miliarde de lei, cheltuielile - 53,2 miliarde de lei, iar deficitul 15,9 miliarde de lei.

Conform prognozei pentru 2020, a fost estimată o scădere PIB-lui în termeni reali față de prognozele de la sfârșitul lunii martie curent cu încă 1,5 puncte procentuale, a exporturilor cu 9,1 puncte procentuale și a importurilor cu 2,4 puncte procentuale.

Mâine, 11 septembrie, deputații se vor întruni într-o nouă ședință pentru a vota mai multe proiecte de legi în a doua lectură, printre care și legea bugetului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: