(doc) Parlamentul a aprobat în prima lectură proiectul de lege privind modificarea Legii bugetului de stat pentru anul 2020

Proiectul de lege privind modificarea Legii bugetului de stat pentru anul 2020, a fost aprobat în prima lectură, în cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului.

Foto: UNIMEDIA

Președinta parlamentului, Zinaida Greceanîi, a rugat ca fracțiunile parlamentare să prezinte amendamentele necesare până mâine, întrucât Legea bugetului urmează a fi votată în lectura a II-a.

Mai mulți deputați din diverse fracțiuni au venit cu critica față de modificările aduce la buget. Potrivit lor au fost reduse sume de 500 milioane de lei de la Ministerul Sănătății, precum și faptul că Republica Moldova nu a aprobat condiționalitățile pentru FMI. Popșoi: „V-au încurcat nunțile și cumetriile.”

„Acesta este un buget electoral. La începutul anului erau prevăzuți 700 de lei, acum înainte de alegeri veniți și spuneți că veți da 900 de lei. Pentru ce? Ca să iasă în evidență un concurent electoral? De ce să venim cu tăieri atât de mari în domeniul Sănătății?”, a spus Andrian Candu, deputatul Pro Moldova.

Amintim că astăzi are loc prima ședință a Parlamentului din sesiunea de toamnă.


Pub