(video) Laboratoarele publice din țară ar putea prelucra zilnic 5000 de teste pentru depistarea Covid-19

Laboratoarele publice din țară ar putea prelucra zilnic 5000 de teste pentru depistarea Covid-19. Anunțul a fost făcut de ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, în cadru Plenului Legislativului.

„În primul rînd a fost aprobat planul de răspuns la urgențele în sănătate publică, în al doilea rând, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică zile acestea va aproba Planul de prevenire și răspuns la infecția Covid-19, care este actualizat, reieșind din situația existentă la zi. În condițiile acestui plan sunt stipulate măsurile stipulate la care faceți referire și aveți perfectă dreptate. La moment, în gestionarea CNESP sunt circa 70 mii teste pentru testarea Covid-19”, a declarat Dumbrăveanu.

Laboratoarele publice din țară ar putea prelucra zilnic 5000 de teste pentru depistarea Covid-19.

„Grupul de lucru a examinat procedura de achiziții publice cu participarea a reprezentanților societății civile, se examinează oferta pentru încă 100.000 mii teste. De la procesarea zilnică a 100 de teste, noi am ajuns astăzi în laboratoarele publice capacitatea de a procesa 3000 de teste, și vedeți asta zilnic din statistica care este prezentată. Grație acelui suport care a fost oferit Ministerului, obiectivul este de a ridica capacitatea de prelucrare a 5000 de teste zilnic, aici vorbim de laboratoarele publice”, a conchis ministra MSMPS.


Pub