S-a lansat Lucid Air, cel mai de temut concurent pentru Tesla Model S

Vin zile grele pentru Tesla, în special pentru sedanul de top Model S, or, rivalii de la Lucid au prezentat primul lor model de serie, 100% electric, care spulberă toate recordurile înregistrate anterior de Tesla, informează PiataAuto.md. Fie că vorbim de autonomie, de puterea sistemului de propulsie sau caracteristicile dinamice - Lucid Air declară că în toate e mult mai bun.

Foto: PiataAuto.md

Mândria celor de la Lucid este substratul tehnic al lui Lucid Air, reprezentat de câteva motoare electrice, neobişnuit de compacte şi uşoare. Un singur motor cântăreşte 74 kg şi oferă până la 670 CP, deci e mai uşor decât orice alt motor electric utilizat de Tesla sau Porsche, principalii rivali pentru Air. Versiunea de bază Lucid Air este echipată cu un singur motor electric, amplasat pe puntea spate, însă aceasta va fi disponibilă abia din 2022, pe când din start vor fi lansate variantele de top, care sunt chiar mai captivante ca şi caracteristici şi performanţe dar şi, evident, mai scumpe.

Cele mai puternice versiuni vor avea 800 CP și chiar 1,080 CP, cea din urmă promițând o accelerație de supercar, de sub 3 secunde până la prima sută. Deci, victorie indiscutabilă în fața Teslei. Și mai impresionantă este autonomia, care poate ajunge până la 835 km pentru una dintre multiplele motorizări care vor fi disponibile. Deci, din nou, Lucid Air nu mai lasă drept de apel pentru Tesla Model S.

Cum anume au reușit cei de la Lucid Air să atingă aceste performanțe, dar mult mai multe informații tehnice despre noul electromobil din lumea auto, aflați în știrea detailată de pe PiataAuto.md.


Pub