12:16:59 28.03.2024
Stiri

Actualii conducători ai SIS ar putea ajunge după GRATII, dacă Usatîi ajunge președinte: „Acolo unde le este locul. SIS-ul, devenit o cenușăreasă a politicienilor, trebuie să iasă de sub influența politicului”

Actualitate 10.09.2020 12:01 Vizualizări1918 Autor: Ziarul National
Actualii conducători ai SIS ar putea ajunge după GRATII, dacă Usatîi ajunge președinte: „Acolo unde le este locul. SIS-ul, devenit o cenușăreasă a politicienilor, trebuie să iasă de sub influența politicului” Facebook


Candidatul la funcția de președinte al R. Moldova, Renato Usatîi, promite „să scoată Serviciul de Informații și Securitate (SIS) de sub influența politicului”, iar actualii conducători ai instituției - „să ajungă după gratii”. Această declarație a fost făcută cu ocazia Zilei profesionale a angajaților SIS.

„SIS-ul a devenit o cenușăreasă a politicienilor, dar acolo muncesc și ofițeri onești. Îi felicit cu prilejul zilei profesionale și le urez să ajungă să activeze într-o instituție ce corespunde scopului pentru care a fost creată - de a servi cu adevărat intereselor R. Moldova și cetățenilor ei”, a menționat Usatîi.

În opinia candidatului la funcția de președinte, actuala conducere a instituției nu ar lucra în interesul R. Moldova.

„Efort mare, dar nu în această direcție, depune conducerea structurii. Acestora le doresc să marcheze următoarea aniversare după gratii, acolo unde le este locul. Bravilor ofițeri le promit un SIS reformat. Sunt sigur că și ei și-l doresc așa. E și firesc. SIS-ul trebuie să iasă de sub influența politicului nu declarativ, pentru că faptele arată că este un organ supus, utilizat în lupta cu oponenții politici și businessmanii incomozi. Noi avem nevoie de un SIS liber care, alături de alte structuri, poate contribui la curățarea țării de corupție și corupți și la păstrarea în fruntea instituțiilor statului doar a profesioniștilor integri. Putem face din SIS un serviciu modern și imbatabil, alături de cei mai buni angajați, dar și cu oameni noi și obiective noi”, a mai adăugat Usatîi.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md