02:24:12 24.04.2024
Stiri

Un deputat PAS prezintă probe potrivit cărora „socialiștii lui Dodon pregătesc FRAUDAREA alegerilor”: Solicitări privind votul în Rusia, îndeplinite de către o persoană care nici nu a ieșit în acest an din R. Moldova?

Actualitate 10.09.2020 13:55 Vizualizări2020 Autor: Ziarul National
Un deputat PAS prezintă probe potrivit cărora „socialiștii lui Dodon pregătesc FRAUDAREA alegerilor”: Solicitări privind votul în Rusia, îndeplinite de către o persoană care nici nu a ieșit în acest an din R. Moldova?


Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Sergiu Litvinenco, declară că deține probe potrivit cărora socialiștii lui Igor Dodon s-ar pregăti să fraudeze alegerile prezidențiale din această toamnă.

Planul respectiv ar fi pus la cale prin falsificarea cererilor de înregistrare prealabilă pentru deschiderea secțiilor de votare în Federația Rusă.

„Pe 7 august curent, la Comisia Electorală Centrală (CEC) au ajuns opt cereri semnate de către cetățeanul Sitorian Daria, prin care aceasta solicită înregistrarea prealabilă a 300 de cetățeni ai Republicii Moldova, care în ziua alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie curent se vor afla, chipurile, în Federația Rusă și anume în orașele Moscova și Sankt Petersburg. Atât cererile respective, cât și semnăturile din ele provoacă mari semne de întrebare și suspiciuni de falsificare. Conform informațiilor de la reprezentanții PAS din Ocnița, Sitorian Daria nu a ieșit în 2020 din Republica Moldova. Adică este și a fost în Republica Moldova. Pe de altă parte, cei care au semnat cererile – cel puțin câteva persoane despre care ne-au relatat oamenii din Ocnița – sunt în afara Republicii Moldova, ele în 2020 nu au intrat în Republica Moldova”, a acuzat deputatul astăzi, în cadrul unei conferințe de presă susținută la Parlament.

CITIȚI și IMPORTANT pentru cetățenii R. Moldova aflați peste hotare: Zile NUMĂRATE au rămas pentru înregistrarea prealabilă ca să determinați autoritățile de la Chișinău să vă creeze condiții de vot la alegerile prezidențiale

Vicepreședintele PAS a anunțat că va depune astăzi o plângere penală la Procuratura Generală, cu solicitarea de a verifiica legalitatea acestor acțiuni.

Sergiu Litvinenco va cere și Comisiei Electorale Centrale să verifice cererile de înregistrare prealabilă care vin la CEC.

„Noi bănuim că toate sau o parte din semnături au fost falsificate ori au fost colectate de la persoane care nu au intenția de vota peste hotarele Republicii Moldova, adică nu sunt angajați sau studenți în Federația Rusă, ceea ce denotă în acțiunile lor a componenței de infracțiune prevăzute de art. 352/1 Cod penal – Falsul în declarații. Și vizual îți dai seama că semnăturile au fost făcute de câteva persoane care, probabil, au acces la registrele de stat – cel al populației și cel al Poliției de Frontieră”, a mai cuzat deputatul PAS.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md