15:08:55 23.04.2024
Stiri

Noi SCHIMBĂRI la vârful PD. Doi miniștri au fost aleși în calitate de vicepreședinți ai formațiunii. Cine sunt cei șase adjuncți ai lui Filip

Actualitate 10.09.2020 16:11 Vizualizări957 Autor: Ziarul National
Noi SCHIMBĂRI la vârful PD. Doi miniștri au fost aleși în calitate de vicepreședinți ai formațiunii. Cine sunt cei șase adjuncți ai lui Filip


Consiliul Politic Național al Partidului Democrat (PD) a ales șase vicepreședinți noi ai partidului, după ce mai mulți vicepreședinți desemnați în februarie au părăsit formațiunea sau au fost excluși din partidul condus de Pavel Filip.

Printre noii vicepreședinți al PD se numără ministru al Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, dar și ministrul Apărării, Alexandru Pînzari.

Totodată, vicepreședinți ai PD au fost aleși deputații Svetlana Rotundu, președinta Organizației teritoriale Șoldănești a PD, Ghenadie Buza, președintele OT Hâncești a PD, Ion Leucă, președintele OT Glodeni a PD.

Și noul președinte la Organizației de Tineret a PD, Vadim Jora, va ocupa funcția de vicepreședinte.

La ședința CPN de ieri, în cadrul căreia s-a decis ca formațiunea să nu înainteze un candidat la alegerile prezidențiale, a fost aleasă o nouă componență a Biroului Executiv al PD, care include noii vicepreședinți ai formațiunii, precum și viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, dar și ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Răilean.

Amintim că la începutul anului curent, în luna februarie, în calitate de vicepreședinți au fost aleși Violeta Ivanov (a părăsit PD și a aderat la Partidul ȘOR), Ludmila Guzun, Igor Vremea, Eugeniu Nichiforciuc (ultimul exclus din PD), Ruxanda Glavan (plecată la Pro Moldova), Monica Babuc, Vladimir Andronache (ultimul exclus din PD), Nicolae Ciubuc, Vasile Bîtcă (plecat la Pro Moldova), Valentina Buliga şi Alexandru Cauia.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md