Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chişinău este anunțată în aceasta dimineața, ședinţa Consiliului Superior al Procurorilor.

La Bucureşti, Senatul aniversează, printr-o ședință, 30 de ani de existență a acestei structuri legislative post-decembriste.

La Bruxelles, la Parlamentul European se va afla astăzi Avdulah Hoti, premierul din Kosovo, care se va întâlni cu oficialitățile Uniunii Europene – după vizita pe care a făcut-o, împreuna cu preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, la Washington. Ca și la Washington, subiectul vizitei este normalizarea relațiilor cu Serbia, care nu recunoaşte independența Kosovo, proclamată în 2008.

In Comitetul pentru Libertăți Civile, Justiţie și Afaceri Interne se va discuta astăzi despre protecţia jurnaliştilor din Europa, despre discursul de ură și dezinformare.

Tot în acest comitet se va discuta despre Mecanismul de cooperare și verificare și despre domnia legii în Bulgaria și România.

Svetlana Țihanovskaia participă astăzi la Forumul Economic de la Karpacz, din Polonia.

Președintele Radei Supreme de la Kiev, Dmitri Razumkov, se va afla astăzi la Vilnius.

La Berlin este anunțată o conferință pe tema antisemitismului, la care va avea un discurs și cancelarul Germaniei, Angela Merkel.

La Sofia este anunțată pentru astăzi o noua manifestație de protest față de guvernul de centru-dreapta al lui Boiko Borisov și împotriva corupției.

La Viena are loc o reuniune a Națiunilor Unite pe tema traficului de persoane.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a consacrat ziua de astăzi prevenirii sinuciderilor.

La Toronto, în Canada, începe astăzi Festivalul Internațional al Filmului – este ediţia a 45-a și va dura până pe 20 septembrie.

XS
SM
MD
LG