Un profesor și un elev, infectați cu COVID-19 în orașul Cimișlia, 11 clase se află în izolare (video)

Un profesor și un elev, infectați cu COVID-19 în orașul Cimișlia, 11 clase se află în izolare (video)

Un elev din clasa a doua și o învățătoare de la clasa a treia a Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din orașul Cimișlia au fost depistați pozitiv la noul tip de coronavirus. Conform directoarei instituției, Tatiana Comerzan, încă o angajată a fost testată pozitiv, dar aceasta se află în concediu de boală încă de la începutul anului școlar.

În cadrul ședinței Comisiei Extraordinare Raionale de Sănătate Publică, s-a decis ca 275 de elevi din 11 clase primare din această instituție să treacă la procesul educațional on-line în perioada 9-23 septembrie curent.
Potrivit șefului Direcției învățământ general, Mihai Popescu (în prim-planul imaginii), de la începutul anului școlar, trei instituții de învățământ din raionul Cimișlia au intrat în carantină pentru 14 zile din motiv că elevi sau angajați au fost depistați pozitiv la COVID-19. Este vorba despre Liceul Teoretic „Hyperion” din localitatea Gura Galbenei, Gimnaziul „Tudor Strișcă” din Satul Nou și Gimnaziul „Ștefan cel Mare” din Mihailovca.
Situația este la fel de alarmantă și în alte zone ale țării. Potrivit Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, 13 instituții de învățământ au fost plasate în carantină.

https://www.facebook.com/sud.moldova/videos/2888129111400070/?extid=lTjsKqTvyjz9Qo1p

La liceul „Mihail Sadoveanu”, din Hâncești, din cele 38 de clase existente, începând de ieri, 14 au fost plasate în carantină. Asta după ce două profesoare ale liceului au fost testate pozitiv la COVID-19.
Natalia Grâu, secretar de stat la Ministerul Educației, a relevat că au fost plasate în carantină câte o instituție din raioanele Anenii Noi, Basarabeasca, Cahul, Cimișlia, Drochia, Ocnița, Râșcani și Ungheni și câte două instituții de la Dubăsari și de la Hâncești.
De asemenea, în izolare au fost plasate și 29 de clase din școlile din întreaga țară. În Chișinău, există șapte clase din șapte instituții, care sunt în carantină și învață de la distanță. Totodată, mai multe instituții au trecut, sută la sută, la învățământul online. Este și cazul Liceului privat „Socrate”, unde până la 1 septembrie au fost mai multe cazuri de infectare.

Constantin CELAC

You May Have Missed