Coronavirus // Sediul Râșcani al Judecătoriei Chișinău va activa în regim special. Ce cauze vor fi examinate

Irina Odobescu
10/09/2020
The Conversation

Sediul Rîșcani al Judecătoriei Chișinău va activa în regim special pentru a preveni răspândirea virusului COVID-19, după ce un angajat a fost testat pozitiv. Instanța a anunțat că vor fi examinate doar cauzele care nu necesită citarea părților, cauzele urgente și cele ajunse la faza de deliberare, adoptare și pronunțare a hotărârii. 

Pentru toate celelalte tipuri de cauze, judecătorul va schimba, din oficiu, termenele de judecată și va amâna ședințele, înștiințând participanții. Accesul tuturor persoanelor va fi restricționat, iar depunerea cererilor și eliberarea actelor se va efectua prin e-mail și/sau adresa poștală a instanței. Totuși, dacă vor avea o citație pe ziua respectivă, justițiabilii vor avea acces după ce le vor fi înregistrate datele de identificare. 

În cazul în care justițiabilii nu au posibilitatea să utilizeze resursele alternative pentru a sesiza instanța de judecată, vor informa serviciul de pază, care va anunța administrația instanței pentru a găsi o soluție pentru această situație. Judecătorii și personalul auxiliar se vor prezenta la serviciu potrivit orarului de lucru. 

Irina Odobescu
10/09/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii