/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Mai multe categorii de persoane care au avut COVID-19 ar putea beneficia de reabilitare la sanatoriu

missing
10 septembrie 2020, ora 19:06

Mai multe categorii de persoane care au fost infectate cu COVID-19 ar putea beneficia de reabilitare la sanatoriu. Un astfel de proiect a fost votat astăzi la ședința Guvernului.

Proiectul a fost prezentat de către ministra Viorica Dumbrăveanu care s-a reîntors la muncă după ce s-a tratat de COVID-19.

Acesta prevede acordarea dreptului în regim prioritar pentru angajați, persoane în vârstă, persoane adulte cu dizabilități și veteranilor de război la reabilitare balneo-sanatorială. În special persoanelor care au pneomofibroze, drept consecință a infectării cu virusul COVID-19.

„Acest drept se acordă ca rezultat al infectării în primele nouă luni, indiferent dacă anterior aceste persoane au beneficiat de tratament la sanatoriu. Tratamentul va contribui la îmbunătățirea sănătății persoanelor vizate”, a declarat Dumbrăveanu.

Amintim că, până în prezent în Republica Moldova au fost confirmate mai mult de 40.000 de cazuri de infecții cu noul tip de coronavirus. Dintre acestea, 29 932 de persoane s-au tratat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram