/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/VIDEO/ Fata din Băcioi a fost găsită acasă, la iubitul său, un bărbat de 21 de ani

missing
10 septembrie 2020, ora 20:20

O adolescentă de 13 ani din Băcioi, care duminică a plecat la o plimbare cu prietenii și nu s-a mai întors, a fost găsită acasă, la iubitul său, un bărbat de 21 de ani. După patru zile de căutări, fata a recunoscut că se află într-un sat din raionul Strășeni. Vie și nevătămată, aceasta a fost dusă la Inspectoratul de Poliție Botanica, unde i s-a acordat asistență psihologică. De acolo, a fost luată de tatăl său. Pe parcursul zile, poliția a anunțat despre dispariția a încă două fete minore.

După patru zile de căutare, în care a fost implicată poliția, vecinii, dar și voluntarii, sora mai mare a fetei dispărute a primit astăzi un mesaj, în care adolescenta i-a scris că se află într-un sat din raionul Strășeni, acasă la iubitul său.

SORA FETEI DISPĂRUTE: „I-am spus să-mi zică adevărul, că eu nu o să-i fac nimic, nu o să-i spun tatei, și ea a zis că se află la un băiat acasă, în alt sat. Am întrebat-o dacă e cu cineva, dar era singură, băiatul a plecat la muncă.  A zis că a plecat că acolo se simte mai bine decât acasă.”

Cei doi au făcut cunoștință pe rețelele sociale și se întâlneau de trei săptămâni. După ce a aflat că se ceartă cu tatăl, prietenul ar fi chemat-o pe fată acasă la el.

SORA FETEI DISPĂRUTE: „A mințit-o pe Mădălina că are 15 ani, dar el are 22. Tatăl nu știa despre relația ei? -Nu știa nimic. Îmi dau seama că ea avea nevoie de comunicare cu cineva, că la noi în familie ea doar cu noi comunica.”

Sora fetei povestește că sunt în grija tatălui, întrucât mama lor a murit în urmă cu 12 ani. Mai mult, în familie conflictele sunt la ordinea zilei. Din cauza certurilor frecvente, cei patru copii trăiesc mai mult pe la rude, decât acasă.

SORA FETE DISPĂRUTE: „Am avut niște conflicte cu tata și el ne-a fugărit pe toți din casă. Eu am căutat unde să stau și sunt la mătușa mea. Ne bătea, noi l-am dat la poliție și el a prins ură pe noi, că am făcut lucrul acesta.”

TEXT: Am discutat și cu tatăl fetelor. Acesta dă vina pe băiatul la care a fugit fiica sa și spune că va face tot posibilul ca acesta să fie pedepsit. Întrebat dacă e adevărat că își bate fetele, a zis că…

MIHAIL, TATĂL FETEI DISPĂRUTE: „Dar dacă nu ascultă și nu face ce-i spun, lasă lucrul și se duc. Înainte de asta, tot vreo trei zile nu a fost acasă. Băiatul o să fie pedepsit, după gratii o să stea.”

Poliția a pornit o procedură penală pe acest caz, pentru a stabili toate circumstanțele. Cât despre familie, ofițerii spun că aceasta nu se află la evidență.

LIUBA PETRAȘCU, SUBOFIȚERĂ SUPERIOARĂ DE SECTOR: „A fost întrebată și opinia dirigintelui. Acesta careva declarații despre incidente sau să fie caracterizată negativ familia nu a fost. La fel și asistentul social a caracterizat pozitiv familia.”

Tot astăzi a fost dată dispărută și o minoră de 16 ani, din raionul Ștefan Vodă. Aceasta trăia la un centru de plasament din Capitală, iar dispariția ei a fost observată de una dintre îngrijitoare.

NATALIA STATI, OFIȚERĂ DE PRESĂ, POLIȚIA CAPITALEI: „La data de 1 septembrie a vorbit cu un cunoscut prin intermediul mesajelor și i-a spus că pleacă din mun. Chișinău, dar nu a dorit să-i comunice unde.”

Poliția se află în căutarea și a unei adolescente de 16 ani, din raionul Telenești, care acum două zile a plecat de acasă pe ascuns și nu s-a mai întors. Psihologii spun că nu este de mirare faptul că astfel de cazuri se înmulțesc în ultimul timp. Adolescenții vor să dovedească că sunt adulți, iar dacă nu sunt ascultați, protestează, spun specialiștii. De vină ar fi și pandemia.

IRINA NOVAC, PSIHOLOG: „A oferit foarte multă libertate copiilor noștri, inclusiv adolescenților, câtă au dorit. Școala nu a fost acea școală și atunci, în consecință, nu respectă autoritatea.”

Potrivit oamenilor legii, în fiecare an, în țara noastră sunt dați dispăruți în jur de 700 de copii. În 98% din cazuri, minorii părăsesc domiciliul sau centrul de plasament de bună voie. Majoritatea, însă, sunt găsiți în primele 48 de ore de la dispariție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram