‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 23 aprilie, 2024
5.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriVIDEO. „Eu deVIN sărbătoare” este îndemnul Zilei Naționale a Vinului din acest an

VIDEO. „Eu deVIN sărbătoare” este îndemnul Zilei Naționale a Vinului din acest an

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Cu sloganul „Eu deVIN sărbătoare”, ediția din acest va fi marcată în zilele de 3 și 4 octombrie curent, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță. Sărbătoarea va avea loc, mai mult în mediul virtual, unde se va face o trecere în revistă a succeselor înregistrate în cei 19 ani ceea ce a făcut să devină un eveniment celebrat la nivel mondial.

În acest an, ținând cont de noul context configurat de criza sanitară globală, în Piața Marii Adunări Naționale sau pe străzile adiacente nu vor fi instalate standurile producătorilor vinicoli, care în anii trecuți adunau peste 100 000 de mii de oaspeți și mii de turiști străini.

Potrivit ONVV, sloganul „Eu deVIN sărbătoare” vine să accentueze importanța acestui eveniment pentru noi toți și poartă în sine inițiativa de a continua celebrarea sărbătorii, în siguranță, alături de familie și prieteni. „Eu deVIN sărbătoare” este, de fapt, un apel la solidaritate cu filiera vitivinicolă care s-a implicat de-a lungul vremii și a contribuit la dezvoltarea acestui domeniu.

În noul context, în primul week-end din octombrie, Ziua Națională a Vinului va fi celebrată după un program tematic care va include:

  • Ceremonia oficială a Zilei Naționale a Vinului care va cuprinde tradiționala decernare a medaliilor de recunoștință și a premiilor dedicate reprezentanților sectorului vitivinicol;
  • Expoziție fotografică- retrospectivă ce va ilustra cele mai importante momente din cei 19 ani;
  • Expoziție ale etichetelor pentru sticlele de vin;
  • Programe și emisiuni speciale, dedicate tradițiilor milenare în vinificație, atât la TV, la radio și în mediul online, dar și diferite concursuri tematice;
  • Programe speciale la toate vinăriile din țară, care își vor așteapta oaspeții cu multe surprize.

Ziua Națională a Vinului a devenit de-a lungul timpului principala sărbătoare națională dedicată patrimoniului vitivinicol și vinului Moldovei.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›