image
Sursa foto: Getty Images

Legendarul Pele a intrat pe reţelele sociale imediat după ce Ronaldo a depăşit bariera de 100 de goluri la naţională

Legendarul fotbalist brazilian Edson Arantes do Nascimento "Pele" l-a felicitat pe Cristiano Ronaldo, care a reuşit să depăşească bariera de 100 de goluri marcate pentru selecţionata Portugaliei, marţi seara, în cursul meciului cu Suedia (2-0) din Liga Naţiunilor.

În vârstă de 35 ani, Ronaldo a reuşit o "dublă" în faţa suedezilor, ajungând la 101 goluri înscrise în tricoul naţionalei. El s-a apropiat la doar opt goluri de recordul absolut deţinut de Ali Daei, care s-a retras din activitate în 2007, după ce a marcat de 109 ori pentru reprezentativa Iranului.

"Eu credeam că vom sărbători 100 de goluri astăzi. Însă au fost 101! Felicitări, Cristiano, pentru fiecare culme atinsă în călătoria ta.", a scris Pele pe contul său de Twitter, după meciul de la Stockholm, informează Agerpres.

Cristiano Ronaldo devansează nume ilustre în topul all-time al golgheterilor mondiali, în care figurează şi Pele, cu 77 de goluri pentru naţionala Braziliei, sau Ronaldo Nazario de Lima, un alt brazilian celebru, care şi-a încheiat cariera cu 62 de goluri în tricoul selecţionatei "Canarinha".

Cu un total de 1.283 de goluri şi trei titluri mondiale cucerite pe parcursul carierei sale, "Regele" Pele nu şi-a ascuns niciodată admiraţia faţă de Cristiano Ronaldo, pe care îl consideră cel mai bun jucător din lume aflat în activitate.

Starul portughez s-a declarat "foarte fericit" la finalul meciului cu Suedia, atât pentru victoria naţionalei ţării sale, cât şi pentru recordul său de goluri, după ce a devenit primul fotbalist din istoria fotbalului european care atinge bariera de 100 de goluri internaţionale.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: