image
Sursa foto: foto simbol

Vaccinul rus împotriva COVID-19, testat pe 40 000 de locuitori ai Moscovei

Autorităţile de la Moscova au anunţat miercuri că au început testarea vaccinului rus împotriva COVID-19 pe 40.000 de locuitori ai capitalei - etapă finală de testare a acestui vaccin anunţată în august, relatează AFP și Agerpres.

„Primii participanţi au fost vaccinaţi astăzi (miercuri) în centrele medicale din capitală”, a declarat într-un comunicat viceprimarul Moscovei, Anastasia Rakova, salutând o „zi importantă nu numai pentru oraş, ci şi pentru întreaga ţară”.

În total, 40.000 de moscoviţi sunt invitaţi să participe la acest studiu, orice locuitor de naţionalitate rusă care are asigurare de sănătate poate fi voluntar.

Rusia a anunţat la începutul lunii august că a dezvoltat „primul” vaccin împotriva COVID-19, dezvoltat de centrul de cercetare Nikolai-Gamaleia, preşedintele rus Vlaidmir Putin precizând cu această ocazie că una dintre fiicele sale a fost şi ea vaccinată.

Denumit Sputnik V, cu referire la primul satelit artificial din istorie, vaccinul rus a fost privit însă cu scepticism în întreaga lume, mai ales din cauza absenţei fazei finale de testare la momentul anunţării sale.

Potrivit site-ului oficial dedicat vaccinului, „faza 3 a studiilor clinice care a implicat peste 2.000 de persoane” din mai multe ţări a început pe 12 august, a doua zi după anunţul înregistrării Sputnik V.

Peste 20 de ţări au solicitat achiziţionarea unui miliard de doze de vaccin, potrivit Fondului suveran rus implicat în finanţarea sa.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: