Alte două studii clinice pentru tratarea bolnavilor infectați cu Covid-19, aprobate în regim de urgență: 300 de persoane vor beneficia de tratament gratuit

Alte două studii clinice multicentrice internaționale, ce se desfășoară în paralel în peste 100 de instituții medicale din lume au fost astăzi aprobate de către Comisia Medicamentului pe lângă Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale în regim de urgență. Acestea sunt lansate la inițiativa companiei americane ”Regeneron Pharmaceuticals” Inc., în colaborare cu compania germană de Cercetarea Clinică ARENSIA Exploratory Medicine.

Foto: wikipedia.org

Cercetările medicale menționate au drept scop obținerea unui tratament eficient pentru bolnavii infectați cu Covid-19 (spitalizați), precum și prevenirea infectării persoanelor cu care pacienții infectați au intrat în contact direct. Aproximativ 300 de persoane vor beneficia de tratament gratuit și în mod voluntar.

Studiile clinice se vor desfășura în cadrul Spitalul Clinic Republican ”Timofei Moșneagă”, sub conducerea investigatorilor principali: Natalia GAIBU, șef Departament Terapie SCR și Victor COJOCARU, prof.univ., șef al Clinicii ATI.

Tratamentele propuse în cadrul cercetărilor sunt bazate pe administrarea unor produse inovative sub formă de soluții injectabile, reprezentanți ai clasei de anticorpi monoclonali și sunt orientate spre eficientizarea metodelor de tratament aplicate.

Produsele din ambele cercetări clinice implică strategii terapeutice promițătoare pentru reducerea răspândirii virusului SARS COV-2 și a progresiei bolii COVID-19, prin blocarea intrării virusului în celulele gazdă.

Începând cu luna iunie curent, AMDM a autorizat 6 studii clinice destinate tratamentului și profilaxiei COVID-19, care sunt efectuate sub supravegherea Comitetului Național de Expertiză Etică a Studiului Clinic pe lângă Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, precum și cu suportul Universității de Stat de Medicină și Farmacie “Nicolae Testemițanu”.


Pub