Android 11, lansat oficial: pe ce telefoane îl poți instala și cu ce vine nou

În luna iunie a acestui an, Google a dezvăluit în mod oficial Android 11. Timp de aproximativ trei luni s-a aflat în beta, iar acum, norocoșii îl pot instala în varianta finală.

Foto: android.jlelse.eu

Fragmentarea platformei Android continuă să fie o problemă majoră pentru utilizatorii celui mai popular sistem de operare pentru mobile. Din acest motiv, lansarea oficială a Android 11 nu reprezintă o veste bună pentru foarte mulți posesori de smartphone. Mulți posesori de gadgeturi scumpe de la Samsung, Huawei, Oppo sau OnePlus au de așteptat câteva luni până se vor bucura de el, în timp ce majoritatea utilizatorilor nu-l vor vedea niciodată pe aparatul din dotare.

Printre detaliile cele mai importante aferente noului SO, se număr realizarea de conversații prin bule de dialog, direct din notificări. Notificările aferente dialogului cu o persoană vor fi grupate pentru a le identifica mai ușor. Din zona de preview și notificări, vei putea interacționa mai ușor cu redarea de conținut media, citează Playtech.

O funcție nouă la care nu se aștepta nimeni a fost de asemenea introdusă în Android 11 pe ultima sută de metri. Este vorba de posibilitatea înregistrării activității de pe ecran în format video. Această funcție este disponibilă de câțiva ani pe iPhone, iar Samsung, LG și OnePlus au integrat-o în interfețele lor personalizate de Android. Este imbucurător că a fost introdusă nativ în sistemul de operare creat de Google.

Noul sistem de operare va fi disponibil de astăzi pe o mână de telefoane Google Pixel, OnePlus, Xiaomi, Oppo și realme. Samsung și Huawei lipsesc cu siguranță din această listă. La fel ca în fiecare an, în următoarele luni, actualizarea va ajunge la utilizatorii mai multor aparate. Dacă terminalul tău se numără printre cele norocoase, ar trebui să primești o notificare în acest sens pentru a descărca și instala un pachet de date de 1,72GB. Una peste alta, aceasta nu este o actualizare revoluționară, dar e binevenită.


Pub