Andrei Năstase, apel la pace: Unii concurenți, cât colectează semnături, lansează zvonuri și calomnii la adresa altora. Oameni buni, opriți-vă!

Liderul Platformei DA a lansat astăzi un apel către forțele democratice și le cheamă la „pace și responsabilitate”. Asta după ce, unii concurenți electorali, în procesul de colectare a semnăturilor, ar fi lansat diferite zvonuri și minciuni despre alții. „Luptele fratricide servesc lui Dodon și sistemului său. Oameni buni, opriți-vă”, a declarat Andrei Năstase.

Foto: UNIMEDIA

„Suntem iată la 5 ani de zile, de când în Piața Marii Adunări Naționale s-a decis crearea unei forțe politice democratice de alternativă regimului oligarhic. Interese și circumstanțe independente de voința Platformei Demnitate și Adevăr și a zecilor de mii de protestatari au făcut să apară mai multe partide politice declarate proeuropene și naționale.

Din păcate și astăzi, societatea noastră rămâne divizată. Un război crâncen se dă pe rețelele de socializare între simpatizanții partidelor proeuropene și naționale, alimentat și de hoardele de troli deghizați în susținători ai partidelor democratice. În timpul colectării semnăturilor unii concurenți electorali lansează zvonuri, distribuie minciuni și injective, calomnii.

Oameni buni, opriți-vă! Aceste reglări de conturi trebuie să înceteze imediat din partea tuturor. Doar prin unitatea dreptei politice și a întregii societăți, doar prin spirit de fair-play, doar prin înțelepciune și bună înțelegere vom putea să dăm lovitura de grație acestui sistem putred și corupt”, se arată în apelul liderului Platformei DA.

Totodată, Andrei Năstase și-a exprimat regretul pentru lipsa de unitate pe segmentul de dreaptă, refuzul unor partide de a accepta ideea înaintării unui candidat comun, care ar fi condus la crearea unui staff comun și ar fi consolidat eforturile în lupta pentru șefia statului.

„Luptele fratricide servesc lui Dodon și sistemului său. Iată de ce am îndemnat mereu și vă îndemn și acum să canalizăm toate eforturile, forțele și energiile noastre ale tuturor oamenilor buni, demni și curajoși în sensul identificării și desemnării de reprezentanți în consiliile electorale și birourile electorale ale secțiilor de votare, desemnării observatorilor în fiecare secție de vot, inclusiv în cele de peste hotare pentru a nu permite o potențială fraudare a alegerilor.

În ziua scrutinului va trebui să depunem efort conjugat maxim pentru a nu permite fraudarea acestuia și a nu admite furtul voturilor conștiente ale cetățenilor, dar și pentru a exclude voturile plătite cu orez, tușonkă, butelii de gaz sau bani.

Este mult mai rațional și eficient ca oamenii să se concentreze cu toții pe combaterea fraudării votului decât să-și irosească energiile în reglări de conturi fratricide. Votul trebuie păzit până și în momentul realizării acestuia, decât să fim nevoiți mai apoi să contestăm în stradă rezultatele alegerilor. Fac apel la responsabilitate și necesitatea acționarii în prevenire și neadmitere a experienței Belarusi, dar mai cu seamă a celei din 7 aprilie 2009”, a mai spus Andrei Năstase.


Pub