Alte nouă persoane au fost răpuse de Covid-19. Bilanțul total se apropie de 1100

Alte 9 persoane au decedat în urma complicațiilor provocate de noul tip de coronavirus. Este vorba despre 5 bărbați și 4 femei din diferite raioane ale țării. Bilanțul total ajunge la 1096.

Foto: UNIMEDIA

Un bărbat de 52 ani, din raionul Taraclia, internat la IMSP SR Taraclia, pe 3 septembrie, a decedat. Acesta avea și alte comorbidități precum hepatită virală toxică, boală cardiovasculară.

Cel de-al doilea deces este vorba despre un bărbat de 69 ani, din Chișinău, transferat de la Centrul COVID-19, la Institutul de Medicină Urgentă, pe 1 septembrie, cu pneumonie interstițială polisegmentară.

Un alt bărbat de 89 ani, din raionul Hâncești, internat la IMSP SR Hâncești, pe 1 septembrie, a murit. Victim avea și alte comorbidități precum angină pectorală de efort CF III.

Cel de-al 4-lea deces este vorba despre o femeie de 70 ani, din raionul Anenii Noi, internată la IMSP SR Anenii Noi, pe 30 august. Aceasta suferea și de hipertensiune arterială gr. II, pielonefrită cronică.

O altă femeie de 61 ani, din Chișinău, transferată de la SCM ”Sfântul Arhanghel Mihail”, la Spitalul Clinic Republican, pe 20 august, a fost răpusă. Aceasta suferea și de hipertensiune arterială gr. II-III, cardiopatie ischemică, angină pectorală de efort CF III.

Cel de-al 6-lea deces este vorba despre o femeie de 79 ani, din Sângerei, internată la IMSP SR Sîngerei, pe 29 august. Victima suferea de boală oncologică.

O altă femeie de 70 ani, din Chișinău, internată la SCM ”Sfântul Arhanghel Mihail”, pe 26 august, a murit. Aceasta suferea și de angină pectorală de efort CF III, hipertensiune arterială gr. II, obezitate gr. III, diabet zaharat tip 2.

Cel de-al 8-lea deces este vorba despre un bărbat de 68 ani, din Bălți, internat la Spitalul Clinic Bălți, pe 6 august. Acesta suferea și de hipertensiune arterială gr. II-III, obezitate gr. II, diabet zaharat tip 2.

Un alt bărbat de 66 ani, din raionul Florești, transferat de la IMSP SR Florești, la Spitalul Clinic bălți, pe 26 august, a fost răpus. Acesta suferea și de diabet zaharat tip 2, hipertensiune arterială gr. III.


Pub