Principală  —  IMPORTANTE   —   Citiți joi în ZdG

Citiți joi în ZdG

În numărul ZdG de joi, 10 septembrie, aflați detalii despre asistenta președintelui Curții de Apel Chișinău, care afișează pe rețelele de socializare un mod de viață luxos, iar de curând și-a procurat un automobil marca Porsche Macan, despre care afirmă că este luat în leasing. 

Tot mâine, aflați despre costurile unui experiment efectuat de ZdG, prin care ne-am dorit să verificăm eficiența dezinfectanților. De asemenea, aflați în această ediție despre repercusiunile unei anchete publicate recent de ZdG: președintele Asociației „Moldova mea” cere dezmințiri și despăgubiri de 500 mii de lei de la ZdG. 

La „Reporter special”, citiți despre problemele cu care se confruntă persoanele cu nevoie speciale în această pandemie, în lipsa condițiilor de accesibilitate la nivel local și național, dar și în contextul incluziunii sociale reduse. La rubrica „Trăind de Gardă” aflați despre cum o asociație încearcă să învețe familiile sărace din Moldova să fie autosuficiente, prevenind astfel abandonul copiilor în instituțiile rezidențiale. 

Interviul din această săptămână este cu Sergiu Lazarenco, tatăl unui copil ce suferă de o maladie congenitală. El a povestit despre cum luptă din răsputeri pentru viața copilului său, despre medicina de la noi și atitudinea statului față de acești copii.

În același număr ZdG, citiți despre care sunt drepturile studenților și elevilor în sistemul asigurărilor obligatorii de asistență medicală. 

Actual: Porsche-ul „în leasing” al asistentei președintelui Curții de Apel Chișinău

Anchete: Testarea eficienței dezinfectanților, misiune imposibilă în R. Moldova

Impact: „Moldova Mea”: Ghelici amenință cu un proces de judecată

Clinica juridică: Drepturile elevilor și studenților în sistemul asigurărilor obligatorii de asistență medicală

Reporter special: Persoane cu nevoi speciale în pandemie

Exclusiv: „La câteva sute de kilometri distanță, aceste probleme se rezolvă, fără mită, fără implicări financiare”

De Gardă: „Eram într-o sărăcie lucie și credeam că așa e bine, că așa se trăiește”. O asociație din R. Moldova învață familiile vulnerabile să vadă viața cu alți ochi

De Gardă: Centre sociale pentru Moldova: vis sau necesitate stringentă?

Editoriale:

Alina Radu: Polițiști cu măști la redacție

Aneta Grosu: Secretele puterii