Principală  —  IMPORTANTE   —   Andrei Năstase: I-am spus Maiei…

Andrei Năstase: I-am spus Maiei Sandu că nu e bine să abordeze primarii noștri

Foto: privesc.eu

Președintele Platformei DA, pretendent la funcția de președinte al R. Moldova, Andrei Năstase, susține că atunci când a vorbit ultima dată cu Maia Sandu, întâlnindu-se întâmplător, candidata desemnată de PAS la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, i-a spus că „nu e bine să abordeze primarii noștri”.

Acesta a adăugat, în cadrul ediției din 10 septembrie a emisiunii „Secretele puterii” de la Jurnal TV, că a susținut-o pe Maia Sandu la scrutinul din 2016 și „nu e nevoie să umble pe la primari”.

Cât despre mesajul președintelui PPE, Donald Tusk, care și-a anunțat sprijinul pentru Maia Sandu, Năstase a afirmat că a înțeles „că el va respecta voința suverană a poporului R. Moldova, nu am alt comentariu”.

În cadrul ediției din 4 septembrie a emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova, președinta PAS a subliniat că discută cu mai mulți lideri politici și primari de la diverse formațiuni despre sprijinul pe care ar putea aceștia să i-l ofere pentru turul II al scrutinului.

Politiciana a precizat că i se pare firesc să discute cu lideri politici și primari despre susținerea în turul II, pentru că „chiar dacă fiecare partid are candidat în primul tur, e clar că vor lucra pentru propriul candidat, dar în turul II sunt interesată să construiesc niște poduri pentru turul II”.