9 septembrie 2020. COVID-19, PE SCURT: 588 cazuri noi

Moldova.org îți aduce în fiecare zi doar cele mai importante informații pe care trebuie să le știi despre coronavirus în Moldova.

Îți prezentăm știrile succint și compact, astfel încât să fii corect informat, dar și liniștit.

Ce mai trebuie să știi:

13 instituții de învățământ, plasate în carantină

De la începutul anului școlar, 13 instituții de învățământ din întreaga țară au fost plasate în carantină. Cauza fiind fie îmbolnăvirea cu COVID-19 în rândul elevilor, fie în rândul profesorilor. Potrivit datelor Ministerului Educației, cele 13 școli sunt din 11 raioane diferite, scrie TV8. 

Alte două studii clinice privind COVID-19, aprobate în Republica Moldova

Alte două studii clinice internaționale pe COVID-19 au fost aprobate de urgență de Comisia Medicamentului pe lângă Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM). Studiile clinice se vor desfășura în cadrul Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, sub conducerea investigatorilor principali Natalia Gaibu, șefă a departamentului Terapie SCR și Victor Cojocaru, profesor universitar și șef al Clinicii ATI.

Urmează să fie achiziționat un alt lot de 100.000 teste pentru diagnosticarea infecției COVID-19

În următoarea perioadă, urmează să fie achiziționate un alt lot de 100.000 teste pentru diagnosticarea infecției COVID-19, 8 ambulanțe reanimobile pentru noi născuți și adulți, infuzomate, monitoare pacienți, ventilatoare, aparate mobile pentru radiografie, electrocardiografe și consumabile pentru asigurarea diagnosticului de laborator a infecției COVID-19. Achiziția se va face în cadrul proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la COVID-19 în Republica Moldova”.

Vicepremiera pentru Reintegrare a revenit la muncă, după ce s-a tratat de COVID-19

Viceprim-ministra pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, şi-a reluat activitatea la Guvern, după ce a urmat tratamentul împotriva COVID-19. Vicepremiera s-a tratat la domiciliu, însă în ultima săptămână a fost internată în spital. În prezent, viceprim-ministra se simte bine şi a revenit la birou, urmând recomandările medicilor.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.