01:49:43 19.04.2024
Stiri

Stoianoglo susține că știa din start despre faptul că Plahotniuc NU va fi anunțat în căutare internațională de către INTERPOL: Ce s-a întâmplat cu cererea procurorilor privind EXTRĂDAREA din SUA a fostului lider democrat

Actualitate 09.09.2020 13:09 Vizualizări1214 Autor: Ziarul National
Stoianoglo susține că știa din start despre faptul că Plahotniuc NU va fi anunțat în căutare internațională de către INTERPOL: Ce s-a întâmplat cu cererea procurorilor privind EXTRĂDAREA din SUA a fostului lider democrat


Procurorul general Alexandr Stoianoglo afirmă că nu și-a făcut „nicio iluzie” că INTERPOL va accepta să-l anunțe în căutare internațională pe fostul lider al Partidului Democrat (PD), Vlad Plahotniuc, învinuit în cadrul dosarului care vizează furtul din sistemul bancar.

Stoianoglo dă vina pe fostele conduceri ale Procuraturii Generale și Procuraturii Anticorupție, fiindcă cererea înaintată la INTERPOL făcea referire la „probe formale” acumulate de către acuzatori până în octombrie 2019, adică până a prelua dânsul conducerea instituției.

Procurorul general a acuzat, ieri-seară, în cadrul unei emisiuni de la Tv8, că dosarul privind jaful bancar ar fi fost pus din start „pe pistă greșită” de către procurori, de aceea nu avem, nici la șase ani de la acele evenimente, persoane trase la răspundere pentru această infracțiune, dar și niciun ban recuperat în mod real în bugetul de stat.

Cu toate acestea, procurorii respectivi, în afară de cei plecați din sistem, au fost păstrați în grupul care investighează în continuare această fraudă de proporții, datorită „experienței” lor.

Alexandr Stoianoglo a anunțat în cadrul aceleiași emisiuni că Procuratura Generală va solicita repetat INTERPOL-ului anunțarea în căutare internațională a lui Plahotniuc, după ce va primi și studia decizia motivată emisă anterior privind refuzul de a da curs solicitării inițiale.

Aceeași sursă a precizat că cererea Procuraturii Generale de extrădare a lui Plahotniuc din SUA, trimisă peste Ocean în această primăvară, este deja în procedură judiciară, care nu se știe cât va dura. Plahotniuc ar fi asistat în acest proces de cel puțin două case de avocatură importante din Europa.

Procurorul general a mai promis că, în ceea ce privește dosarul privind jaful bancar, societatea va vedea „rezultate” spre sfârșitul acestui an, însă ancheta va dura mai mulți ani. Acuzatorii își vor concentra atenția pe responsabilii din fosta conducere a Băncii Naționale a Moldovei, care ar fi jucat un rol esențial în devalizarea sistemului bancar, „și vom ajunge și la politicieni”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md