04:38:16 29.03.2024
Stiri

CINCI combinații PERICULOASE de alimente care îți pot afecta sănătatea: Mănânci roșii cu castraveți sau cartofi cu carne?

Actualitate 09.09.2020 14:20 Vizualizări1079 Autor: Ziarul National
CINCI combinații PERICULOASE de alimente care îți pot afecta sănătatea: Mănânci roșii cu castraveți sau cartofi cu carne?


Chiar si un copil stie ca daca consumi fasole si bauturi acidulate, problemele digestive nu vor intarzia sa apara. Cu toate acestea, exista o serie de alte combinatii alimentare care pot afecta sistemul de digestie si chiar sa te imbolnaveasca.

CINCI COMBINATII ALIMENTARE PERICULOASE PE CARE TREBUIE SA LE EVITI:

  • Sandwich si cafea

In zilele ocupate, un mic dejun rapid pare solutia cea mai buna, insa nu este deloc asa. Grasimile simple din paine impiedica digerarea calciului, care este benefic sistemelui nervos si celui cardiovascular. Mai mult, daca bei si cafea, acest lucru nu va fi deloc bun pentru sanatatea ta.

  • Rosii si castraveti

Este o combinatie foarte populara pentru salata de vara. Cu toate acestea, cele mai recente cercetari arata ca a combina aceste doua legume poate provoca perturbarea cailor biochimice ale corpului. Aceasta combinatie alimentara este periculoasa pentru ca duce la calcinare excesiva si umflare, iar vitaminele continute de cele doua nici nu vor fi digerate corect.

  • Cartofi si carne

Cine poate rezista unei fripturi cu cartofi prajiti? Din pacate, aceasta este o combinatie alimentara foarte grea. Amidonul continut in cartofi necesita lichide digestive alcalotice, iar proteinele din carne de acid. Cand sunt impreuna, raman blocate in stomacul tau si pot duce la tulburari precum arsuri la stomac, eructe, gaze si multe altele.

  • Paste si carne tocata

Acelasi rationament se aplica si carnii tocate cu paste. Glandele salivare produc ptialina si amilaza, care transforma glucidele de amidon in zaharuri simple. Cand acestea din urma acopera proteinele (din carne), ele creeaza un amestec chimic periculos care poate duce la diabet si la BCV.

  • Bere si alune

Alimentele cu un continut mare de sare nu numai ca sunt nesanatoase la de sine, ele deshidrateaza si cresc probabilitatea de a consuma si mai mult alcool.

Sursa: digi-life.tv


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md