04:18:48 18.04.2024
Stiri

Numărul 13 pentru Dodon. Cu zeci de vizite efectuate la Moscova, acesta îi numește „MARIONETE dirijate din exterior” pe contracandidații săi: „Moldova trebuie să fie condusă de un lider patriot”

Actualitate 09.09.2020 14:38 Vizualizări2448 Autor: Ziarul National
Numărul 13 pentru Dodon. Cu zeci de vizite efectuate la Moscova, acesta îi numește „MARIONETE dirijate din exterior” pe contracandidații săi: „Moldova trebuie să fie condusă de un lider patriot” Captură


Președintele Igor Dodon consideră că este singurul „patriot” și doar el merită să fie în fruntea R. Moldova. Șeful statului, care în ultimii ani a efectuat peste 50 de vizite oficiale și neoficiale în Rusia, spune că R. Moldova nu are nevoie de „marionete dirijate din exterior”, făcând referire la contracandidații săi. Declarațiile au fost făcute astăzi la sediul Comisiei Electorale Centrale (CEC), după depunerea actelor de înregistrare a grupului de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în vederea susținerii sale la funcția de președinte al R. Moldova. Dodon a fost informat că grupul său va fi al 13-lea.

„Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte, fiindcă m-am convins de susținerea cetățenilor și de dorința lor să-mi continui activitatea la Președinție și să duc cu bine până la sfârșit agenda mea politică, să realizez toate obiectivele economice și sociale, să asigur acel progres pentru R. Moldova pe care ni-l dorim cu toții. Este și dorința mea să continui, în mandatul doi, ceea ce am început în primul mandat”, a declarat președintele.

Sursa citată a precizat că a avut parte de un mandat dificial, dar crede că a făcut față tuturor provocărilor. „Trebuie să recunosc că acești ani la Președinție au fost foarte dificili. În prima perioadă ne-am confruntat cu regimul oligarhic al lui Plahotniuc, pe care însă am reușit să-l dăm jos. Apoi a venit pandemia COVID, seceta, sistarea activității multor agenți economici... A fost greu de gestionat toate aceste procese, dar cred că ne-a izbutit să menținem economia și să achităm toate plățile față de pensionari și bugetari, inclusiv să ajutăm agricultorii, mediul de afaceri. Și deciziile noastre s-au dovedit a fi corecte”, a adăugat potențialul candidat.

Liderul neformal al socialiștilor a subliniat că vrea să asigure „stabilitate”, în condițiile în care lucrurile „se complică” pe zi ce trece: „Eu sper foarte mult că, odată cu depășirea pandemiei, se vor deschide noi posibilități pentru a continua mai activ realizarea proiectelor mele politice, a acelor proiecte sociale pentru care cetățenii mi-au oferit votul în 2016 și, sunt convins, îl vor oferi și în 2020. Oamenii înțeleg că în aceste momente de pandemie și criză economică mondială, țara noastră are nevoie mai mult ca oricând de stabilitate, de echilibru în relațiile externe, de fermitate în menținerea disciplinei de guvernare”.

Potrivit șefului statului, contracandidații săi nu merită funcția de președinte, deoarece ar fi „dirijați din exterior” și nici măcat „patrioți” nu ar fi.

„Experimentele politice pe care le propun unele partide în aceste alegeri ar putea arunca țara într-un haos economic, social și politic din care să nu mai iasă mult timp. Nu ne mai putem permite experimente, cu politicieni iresponsabili fără viziune clară, fără proiect, fără experiență, care au cetățenia altui stat și care s-au transformat în marionete dirijate din exterior. Cred că R. Moldova trebuie să fie condusă de un lider patriot, responsabil, cu caracter, care respectă valorile naționale, respectă tradițiile moldovenești și credința creștină, iar în politica externă știe să aibă relații bune și cu Rusia, și cu Occidentul. Moldova are nevoie de un lider care nu va permite revanșa oligarhilor, va păstra neutralitatea țării și va menține ordinea și pacea interetnică. Și eu sunt absolut convins că anume aceasta este și opinia majorității cetățenilor”, a conchis Igor Dodon.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md