01:45:41 25.04.2024
Stiri

Năstase cere REDESCHIDEREA DOSARULUI privind expulzarea ILEGALĂ a profesorilor turci de la „Orizont”: „Condamnarea cu suspendare a lui Botnari și secretizarea sentinței nu-i poate pune la adăpost pe vinovați”

Actualitate 09.09.2020 15:59 Vizualizări1033 Autor: Ziarul National
Năstase cere REDESCHIDEREA DOSARULUI privind expulzarea ILEGALĂ a profesorilor turci de la „Orizont”: „Condamnarea cu suspendare a lui Botnari și secretizarea sentinței nu-i poate pune la adăpost pe vinovați”


Fostul ministru al Afacerilor Interne, Andrei Năstase, se declară stupefiat de sentința blândă primită de fostul director al SIS, Vasile Botnari, în dosarul expulzării ilegale, în 2018, a celor șapte profesori turci de la rețeaua de licee „Orizont”. Candidatul la funcția de președinte din partea PPDA spune că va cere redeschiderea acestui dosar, iar cei vinovați nu trebuie să scape doar cu o condamnare cu suspendare pentru distrugerea a șapte familii.

Citește și: VIDEO, FOTO // TULBURĂTOR: Cum au fost ridicați angajații de etnie turcă ai rețelei de licee „Orizont” din R. Moldova. Țipete, plânsete și intervenții în forță

Citește și: Dosarul profesorilor de la „Orizont”: Fostul director al SIS, Vasile Botnari, a SCĂPAT de pușcărie. „Cel ce a distrus șapte familii e acasă, în libertate, bucurându-se de viață”

„Am aflat stupefiat care este sentința dată în dosarul răpirii profesorilor turci. A fost o sentință cu suspendare. Acest dosar, ascuns de fostul regim în sertarele MAI, a fost scos la suprafață de către mine, în timpul mandatului de ministru. Polițiștii de la SPIA au documentat cauza, l-au trimis la procuratură și mai apoi acesta a ajuns pe masa judecătorilor. Din păcate, sentința judecătorilor este cea despre care am aflat astăzi cu toții”, a declarat astăzi Năstase, în cadrul unei conferințe de presă.

Citește și: Precizările Procuraturii, la DOUĂ LUNI de la pronunțarea sentinței pe numele fostului director al SIS care a SCĂPAT de pușcărie în dosarul profesorilor turci

Potrivit lui Năstase, această sentință blândă denotă că sistemul mafiotic și oligarhic se opune cu toate resursele sale schimbărilor de care R. Moldova are nevoie.

CITIȚI și Aproape 60 de ani de ÎNCHISOARE, pe conștiința fostului șef al SIS, Vasile Botnari

„Sentința a fost secretizată, așa că nu vom afla care sunt argumentele care au stat la baza condamnării cu suspendare a singurului găsit vinovat. Observăm că sistemul mafiotic și oligarhic se opune cu toate resursele sale schimbărilor de care R. Moldova are atât de mare nevoie. Se mușamalizează dosare de rezonanță națională, iar acest lucru arată cu limpezime că trebuie să facem schimbarea până la capăt.

CITIȚI și Doi ani de la EXPULZAREA celor șapte profesori de la liceele „Orizont”: Niciun reprezentant al fostei guvernări de la Chișinău NU a răspuns pentru această decizie condmanată la CtEDO. „Botnari a fost luat sub protecție de Dodon”

CITIȚI și Mesajul SFÂȘIETOR al rețelei de licee „Orizont”, la un an de la RĂPIREA celor șapte profesori turci în R. Moldova și întemnițați în Turcia: „Șapte familii distruse, 18 copii au rămas fără tată”

Imediat după ce voi fi ales președinte, folosind toate prerogativele legale și constituționale, voi face în așa fel încât acest dosar să fie redeschis, iar adevărații vinovați să poată fi trași la răspundere. Condamnarea cu suspendare și secretizarea sentinței nu-i poate pune la adăpost pe principalii vinovați. Acest lucru este inacceptabil și voi avea grijă ca legea să producă efecte reale în R. Moldova”; a promis Năstase.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md