fbpx

Un șofer cu permis fals le-a declarat ofițerilor că „soția l-a spălat” pe cel veridic. Bărbatul este cercetat penal

Un bărbat a fost reținut după ce a apelat la ajutorul unui cunoscut pentru a-și perfecta permisul de conducere. Documentul veridic ar fi fost deteriorat după ce a fost „spălat”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conaționalul a fost reținut la punctul de trecere Tudora. Bărbatul de 50 de ani, care a fost identificat ca șofer de curse lungi, conducea un camion de model VOLVO, înmatriculat în Republica Moldova. Printre documentele deținute, polițiștii de frontieră au avut bănuială de falsificare a permisului de conducere. Acest fapt a fost confirmat și în cadrul cercetării suplimentare a documentului cu tehnica din dotare, fiind stabilit că actul nu corespunde celui autentic după formă și fond.

La audieri, șoferul din raionul Șoldănești a declarat că nu cunoaște despre falsul depistat în permis. Totodată, el a precizat că înainte de a efectua o cursă spre una dintre țările UE, soția i-ar fi spălat hainele în care se afla și permisul de conducere, astfel deteriorându-l. Ajuns în Germania, acesta ar fi fost ajutat de cunoștințe, care i-ar fi laminat documentul contra unei sume de 50 de euro.

Actul fals a fost ridicat și transmis spre expertiză, iar șoferul și-a continuat călătoria în calitate de pasager. Cazul este cercetat de către polițiștii de frontieră din Direcția regională Est.

Articole asemănătoare

Back to top button