fbpx

Donald Trump, propus la Premiul Nobel pentru Pace. Care sunt meritele invocate?

Donald Trump a fost propus la Premiul Nobel pentru Pace. Candidatura președintelui SUA a fost propusă de norvegianul Christian Tybring-Gjedde.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Parlamentarul este de părerea că liderul de la Casa Albă ar merita distincția pentru că ar fi influențat înțelegere de pace dintre Israel şi Emiratele Arabe Unite (EAU), relatează presa străină. Până la acordul menționat, EAU nu recunoșteau existența Israelului, iar în urma lui ultimul ar urma să își suspende planurile de a ocupa părți ale Cisiordaniei.

La 13 august, Trump a anunţat că cele două state au ajuns la stabilirea relațiilor diplomatice. Documentul urmează să fie semnat pe 15 septembrie la Casa Albă, iar Christian Tybring-Gjedde consideră că semnarea acestuia are o importanță majoră.

Precizăm că, anul trecut, un alt politician norvegian, Erlend Wiborg, a propus NATO la Premiul Nobel pentru Pace. El invoca atunci că datorită alianței Războiul Rece nu s-a transformat în unul direct.

Institutul Nobel acceptă orice propunere de nominalizare, dar cu condiția că aceasta este făcută înainte de data limită de 31 ianuarie de către una dintre miile de persoane îndreptățite să propună candidați pentru premiu.

Articole asemănătoare

Back to top button