/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Circulația rutieră este anevoioasă la intrările în Capitală, la primele ore ale dimineții: „Autoritățile trebuie să ia măsuri”

09 septembrie 2020, ora 20:35

Ambuteiaje kilometrice la intrările în Capitală. Din cauza fluxului mare de mașini, traficul rutier a fost anevoios și în această dimineață. Ambuteiajele au devenit deja o rutină, pentru conducătorii auto. Oamenii spun că din cauza circulației bară la bară, ajung la serviciu cu întârziere, dar și cu nervii întinși la maxim. Responsabilii de la Primărie dau vina pe numărul mare de mașini și infrastructura veche a Chișinăului.

CĂTĂLIN GORIA, REPORTER TV8: La ora 7 și 30 dimineața, intrarea în oraș dinspre Stăuceni este practic paralizată. După cum vedeți toate trei benzi sunt ocupate iar șoferii sunt nevoiți să circule bară la bară.”

Oamenii sunt revoltați la culme, unii întârzie la serviciu, iar alții – la școală.

“Foarte greu se circulă în fiecare dimineață. Trebuie autoritățile să ia măsuri.”

“E ambuteiaj mare în fiecare dimineață, stăm câte 20 de minute.”

La ora opt, pe strada Calea Orheiului a venit și un echipaj de patrulare. Inspectorii au pus mâna pe bastoane și au început a face ordine în trafic.

Același tablou poate fi văzut practic la toate intrările în Capitală, la primele ore ale dimineții, inclusiv pe șoseaua Hâncești.

CĂTĂLIN GORIA, REPORTER TV8: Majoritatea conducătorilor auto care sunt nevoiți în fiecare dimineață să stea în ambuteiaj sugerează autorităților să scoată acest indicator care îi obligă să vireze la dreapta și să le permită să circule pe sub pod.”

„Daсă ar fi două benzi, ar fi mai comod.”

„S-ar putea da voie pe sub pod.

„Foarte greu, ambuteiaje permanent. Ar fi bine să deschidă banda de alături, unde e pus semnul de interzicere.”

Viceprimarul Victor Chironda, responsabil de infrastructura rutieră a Capitalei, a venit cu o explicație.

VICTOR CHIRONDA, VICEPRIMAR: Faptul că o să fie permis accesul pe sub pod nu duce la nimic, pentru că șoseaua Hâncești este cu sens unic. Soluțiile pe care le propun șoferii nu sunt bazate pe cercetare și argumentare. Ei văd un drum și vor să meargă înainte.”

Ambuteiaje se formează nu doar la intrare în oraș, dar și pe străzile principale ale Capitalei. Viceprimarul susține că infrastructura rutieră a orașului este veche, iar alta este practic imposibil de construit.

VICTOR CHIRONDA, VICEPRIMAR: „Să avem o altă infrastructură nu avem de unde. Soluția este să stimulăm ca oamenii să circule mai puțin cu automobilul. Să dezvoltăm transportul public, zone de parcare în afara orașului și așa mai departe.”

Potrivit Agenției Servicii Publice, în Republica Moldova sunt înregistrate peste un milion de automobile, dintre care fiecare al treilea este în Chișinău.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram