image
Sursa foto: gov.md

Ministra Sănătății, despre afirmațiile și demisia lui Furtună: „Regret declarațiile inadecvate”

Ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, spune că regretă declarațiile inadecvate ale lui Nicolae Furtună expuse public în cadrul unei emisiuni TV, prin care numea toți pacienții care au murit de Covid drept „o povară”.

Publicăm mai jos mesajul integral scris pe o rețea de socializare de Viorica Dumbrăveanu.

„Regret declarațiile inadecvate ale domnului Furtună expuse public în cadrul unei emisiuni TV și care au afectat întreaga societate.

Împreună cu echipa ANSP, a Ministerului și întreg sistemul medical, de la începutul pandemiei în țara noastră, am luptat pentru viața fiecărui cetățean și am suferit pentru fiecare deces.

Îmi cer scuze de la fiecare persoană care a pierdut pe cineva drag din cauza infecției COVID-19, medicii au făcut tot posibilul pentru a le salva viața.

Îi mulțumim domnului Furtună pentru toată munca realizată în gestionarea situației epidemiologice, pentru profesionalism și dedicație”, a scris pe Facebook Viorica Dumbrăveanu.

Precizăm că cu puțin timp în urmă Directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, și-a dat demisia. Demisia lui Furtună a fost anunțată printr-un comunicat de presă al Guvernului în care se precizează că directorul ANSP fusese convocat de premierul Ion Chicu.

Aseară la un post privat de televiziune Nicolae Furtună a declarat că: „Mai mult de 1/3 din persoanele care au decedat aveau diferit grad de obezitate. Din COVID trebuia să facem multe concluzii, inclusiv astea. Nu vreau să fiu judecat şi să nu par cinic, dar în toată lumea COVID-ul a luat viaţa celor care şi aşa erau o povară pentru ei şi pentru cei din jur. Oameni care se chinuiau, în stadii terminale de cancer, în stadii avansate de diabet zaharat, cu patologii cardiovasculare. Acest lucru s-a întâmplat şi în Italia, şi în Franţa, din nefericire, şi în Republica Moldova”.

Declarația scandaloasă a stârnit un val de critici în adresa acestuia, iar mai mulți oameni și lideri de opinie au cerut demisia acestuia.

Noutăţile partenerilor

comentarii: