image
Sursa foto: thedailybeast.com

Gérard Depardieu a fost botezat ortodox în catedrala Sfântul Alexandru Nevski din Paris

Actorul Gérard Depardieu, care a fost arestat săptămâna trecută pentru că a condus în stare de ebrietate, a cerut, la vârsta de 71 de ani, să fie botezat şi să se alăture bisericii ortodoxe ruse, scrie Le Figaro.

Ceremonia a avut loc pe 4 septembrie la Catedrala Sfântul Alexandru Nevski din arondismentul VIII de la Paris.

Slujba a fost condusă de Jean de Doubna, mitropolitul bisericilor ortodoxe de tradiţie rusă din Europa occidentală, Regatul Ţărilor de Jos şi Scandinavia, scrie News.ro.

Potrivit martorilor care au declarat pentru revista Valeurs actuelles, mitropolitul l-a invitat pe actor să se lepede de Satana, rit respectat şi îndeplinit "cu un zel incontestabil". Candidatul la botez s-a întors către Est şi a recitat din Crez.

Fapt uimitor, actorul, franco-rus din 2013, a spus mulţimii că vrea să se convertească şi la iudaism.

Gérard Depardieu, care a primit o nominalizare la Oscar pentru rolul din „Cyrano de Bergerac” (1990), a jucat în peste 200 de filme şi producţii de televiziune. Este recunoscut pentru roluri din filme ca „1900/ Novecento” al lui Bernardo Bertolucci, „La Chèvre” al lui Francis Veber, „Le dernier métro” al lui François Truffaut, „Green Card” al lui Peter Weir şi miniseria „Le Comte de Monte Cristo”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: