Igor Dodon cere demisia lui Furtună: Scuzele nu sunt suficiente. El nu mai are calitatea morală să ocupe funcția de șef ANSP

Igor Dodon cere demisia șefului ANSP, după declarațiile făcute aseară în cadrul unei emisiunii despre persoanele răpuse de noul tip de coronavirus. Dodon susține că nu are obiecții față de activitatea lui Furtună, însă afirmația despre răposați este „complet inadecvată”, iar scuzele publice nu sunt suficiente.

Foto: UNIMEDIA

„Îmi exprim regretul și consternarea față de declarațiile făcute de directorul ANSP, Nicolae Furtună. Scuzele publice nu sunt deloc suficiente atunci când printr-o declarație afectezi moral un număr mare de oameni.

Nu am obiecții față de activitatea domnului Furtună, știu că a muncit din greu în această perioadă pandemică foarte complicată, dar declarația complet inadecvată pe care a făcut-o îi afectează grav credibilitatea pentru activitatea sa de mai departe.

Consider că după această afirmație nu mai are calitatea morală să ocupe funcția de director ANSP și trebuie să demisioneze. Am transmis și Guvernului poziția mea și aștept o decizie conformă cu așteptările opiniei publice”, susține Igor Dodon

Astăzi șeful ANSP și-a cerut scuze publice și a venit cu câteva explicații după declarația făcută aseară la o emisiune, care a stârnit un val de critici. Nicolae Furtuna a explicat că a folosit termenul povară ca și unul medical și nu social și a menționat că oamenii nu l-au înțeles corect.

Amintim că Furtuna a declarat aseară, în cadrul unei emisiuni, că numărul mare de decese în țară se explică prin faptul că persoanele care au pierdut lupta cu noul coronavirus au avut cel puțin o comorbiditate.

„Nu vreau să fiu judecat și să nu pară cinic. În toată lumea, Covidul a luat viața celor care și așa se chinuiau, oameni cu diverse boli în stadii terminale, a conchis Furtună.


Pub