„O insultă la adresa tuturor care au pierdut pe cineva drag în această luptă”: Mai multe persoane publice au cerut demisia lui Furtună

Mai multe persoane publice au cerut demisia șefului ANSP, Nicoale Furtună, după declarația făcută aseară în cadrul unei emisiuni despre persoanele răpuse de noul tip de coronavirus. „Pandemia de Covid-19 a luat viața celor care și așa erau o povară pentru ei și pentru cei din jur” - a spus Furtună.

Foto: UNIMEDIA

Andrei Năstase a cerut demisia imediată a șefului ANSP.

„Demisia acestui personaj este singura cale prin care ofensa adusă tuturor cetățenilor Republicii Moldova, mai ales celor care au avut de suferit din cauza Covid-19, poate fi recunoscută și integral asumată.

Este extrem de periculos acest gen de abordare, unul care nu are nimic în comun cu demnitatea umană și cu respectul față de suferința aproapelui. Această sinistră matematică morbidă a lui Nicolae Furtună nu face altceva decât să developeze, în fapt, nepăsarea puterii față de oameni și față de suferința lor” a scris Năstase.

Aceeași solicitare a venit și din partea PDM, care a cerut și scuze publice din partea lui Furtună față de cei care s-au infectat cu Covid-19 sau care au pierdut pe cineva în lupta cu boala.

„O declarație cel puțin scandaloasă și cinică a șefului ANSP, care afirmă că în toată lumea Covid-19 a luat viața celor care și așa erau o povară pentru cei din jur. O insultă la adresa tuturor celor care au fost infectați cu Covid sau au pierdut pe cineva drag în această luptă. Solicităm scuze publice în fața celor care au avut de suferit în urma acestei crunte pandemii și demisia de onoare a acestui personaj”, a scris liderul PDM, Pavel Filip, într-o postare pe facebook.

Mișcarea Politică UNIREA a condamnat cu vehemență declarațiile lui Furtună.

„Nicolae Furtună este obligat să-și retragă declarația, să adreseze scuze publice rudelor și apropiaților celor care au au suferit și au fost răpuși de virusul Covid-19, după care să-și dea demisia.

O asemenea declarație este inadmisibilă și incompatibilă cu statului de funcționar și demnitar public, dar și cu noțiunea de om, în secolul XXI”, se menționază într-un comunicat.

Și fosta ministra a Sănătății a venit cu un mesaj. Ala Nemerenco spune că acesta a dezamăgit complet, atât prin acțiunile sale, cât și prin aroganța și cinismul mesajelor și ar trebui să demisioneze.

„A venit pandemia peste noi și mai departe cunoașteți povestea. Dl Furtună a dezamăgit profund. Atât prin acțiunile sale, cât și prin aroganța și cinismul mesajelor. Toate ieșirile sale la TV-ri aduceau mai mult a talkshow-ri decât interviuri a unei persoane cu gândire de stat, dar ultima declarație, care a bulversat toată lumea, e pur și simplu odioasă. Să susții că orice om cu unele boli cronice e o povară, este pur și simplu depășirea oricăror limite.

Mi-e greu să scriu aceste cuvinte. Mi-e greu să comentez. Mi-e rușine pentru cele spuse de el. Și mai ales că sunt spuse de un medic.

Astăzi e cert un lucru - dl Furtună trebuie să plece. Nu doar pentru declarațiile sale cu iz de goebbelsism, ci pentru că a gestionat cum nu se poate de prost situația pandemică de la noi. Nu cele 1074 persoane care au decedat cu Covid-19 au fost o povară pentru cei dragi lor. Domnul Furtună este o povară pentru noi toți ”, se arată într-un mesaj al fostei ministre.

Amintim că, Furtună a declarat aseară în cadrul unei emisiuni că pandemia de Covid-19 a luat viața „celor care și așa erau o povară pentru ei și pentru cei din jur”.


Pub