(video) O tânără din Ștefan-Vodă, condamnată la 7 ani de închisoare pentru trafic de ființe umane, a fost reținută pe Aeroportul din Chișinău

O tânără, în vârstă de 23 de ani, din Ștefan-Vodă, condamnată, în luna mai anul curent, la 7 ani și șase luni de închisoare cu executare pentru comiterea infracțiunii de trafic de ființe umane în scopul exploatării sexuale a fost reținută pe Aeroportul Internațional Chișinău ieri, 7 septembrie de către polițiștii de frontieră în timp ce intenționa să părăsească teritoriul Republicii Moldova.

Aceasta a fost anunțată în căutare națională, interstatală și internațională încă din luna februarie a anului 2020.

Pe parcursul lunilor aprilie-mai anul 2018, aceasta împreună cu un cetățean al Turciei și alte persoane, au recrutat prin intermediul rețelelor de socializare, mai multe tinere. Victimele prestau servicii sexuale într-un club de noapte din Turcia.

Cetățeanca a fost plasată în Izolatorul DP mun. Chișinău.

Un alt caz a fost înregistrat de polițitii de frontieră acum o săptămâna. Un pasager al rutei Istanbul-Chișinău a încercat, prin evadare din zona cu acces limitat a sălii de așteptare din Aeroportul Chișinău, să intre în Republica Moldova. Bărbatul, cetățean al Turciei în vârstă de 23 de ani, a fost reținut la ieșirea de pe teritoriul Aeroportului, după o perioadă de urmărire și somații al acestuia.

Astfel, primind refuzul de a intra pe teritoriul Republicii Moldova, tânărul a fost plasat în zona cu acces limitat a sălii de plecări din cadrul Aeroportului Internaţional Chişinău. Cu următoarea cursă urma să fie reîntors în țara de origine - Turcia. Cetățeanul nu a aceptat decizia luată în privința sa și a încercat să intre ilegal în Republica Moldova. Acesta a forțat tavanul unei încăperi, adiacente sălii de așteptare, și ajungând la etajul tehnic s-a deplasat către ieșirea de serviciu, după care a părăsit zona cu acces limitat.

Polițiștii de frontieră l-au observat în timp ce se deplasa în fugă de pe teritoriul Aeroportului spre blocurile de locuit din preajmă. Operativ, s-a intervenit la fața locului pentru reținerea tânărului, care din start nu s-a supus somațiilor și nici cerințelor de a opri

.În continuare, ofițerii de urmărire penală ai IGPF în coordonare cu Procuratura mun. Chișinău, oficiul principal, cercetează penal cazul sub aspectul comiterii infracțiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, conform art. 362 (al.1) CP al RM. Persoana riscă o amendă în mărime de până la 750 unități convenționale sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 150 la 200 de ore sau închisoare pe un termen de până la 2 ani.


Pub