Șase femei și șapte bărbați au decedat în urma complicațiilor provocate de noul tip de coronavirus. Ce vârste aveau victimele

Ministerul Sănătății informează despre decesul altor 13 persoane provocate de noul tip de coronavirus. Este vorba despre 6 femei și 7 bărbați din diferite regiuni ale țării. Bilanțul total ajunge la 1087.

Foto: UNIMEDIA

O femeie de 75 ani, din raionul Hâncești, transferată de la IMSP SR Hâncești, la Institutul de Medicină Urgentă, pe 2 septembrie, a decedat.Aceasta avea și alte comorbidități hipertensiune arterială gr. II, diabet zaharat tip 2.

Cel de-al doilea deces este vorba despre un bărbat de 37 ani, din regiunea transnistreană. Acesta suferea și de diabet zaharat, angiopatie diabetică, encefalopatie toxică.

Un alt bărbat de 80 ani, din raionul Soroca, internat la IMSP SR Soroca, pe 31 august, a murit. Acesta avea și alte comorbidități precum hipertensiune arterială gr. II, obezitate gradul 2.

Cel de-al 4-lea deces este vora despre un bărbat de 77 ani, din regiunea transnistreană. Victima avea și alte comorbidități precum boală ischemică a cordului, cardiomiopatie.

O altă femeie de 70 ani, din Chișinău, internată la SCM ”Sfânta Treime”, pe 2 septembrie, a fost răpusă. Aceasta suferea și de hipertensiune arterială, diabet zaharat tip 2.

Un alt bărbat de 64 ani, din r-nul Ocnița, internat la Spitalul Clinic Bălți, pe 4 septembrie, cu pneumonie bilaterală, peritonită a decedat.

Din regiunea transnistreană a decedat și un bărbat de 66 ani, care avea și alte comorbidități: hipertensiune arterială, obezitate, hepatită virală

Un alt bărbat de 81 ani, din mun. Bălți, internat la Spitalul Clinic Bălți, pe 5 septembrie, a murit. Acesta suferea și de hiperteniune arterială gr. III, cardiopatie mixtă.

O femeie de 83 ani, din r-nul Dondușeni, internată la IMSP SR Edineț, pe 3 septembrie, a fost răpusă de boală. Victima suferea și de hiperteniune arterială, cardiopatie ischemică.

O femeie de 63 ani, din r-nul Edineț, internată la IMSP SR Edineț, pe 14 august, cu pneumonie interstițială bilaterală, COVID-19 formă gravă a decedat.

Un bărbat de 71 ani, din r-nul Cahul, internat la IMSP SR Cahul, pe 28 august, a fost răpus. Acesta suferea de hipertensiune arterială gr.II, cardiopatie ischemică, angină pectorală de efort CF II.

O altă femeie de 51 ani, din r-nul Briceni, internată la IMSP SR Briceni, pe 6 septembrie, a decedat. Victima suferea și de hipertensiune arterială gr. II, tromboflebita membrelor inferioare, obezitate gr. IV.

O femeie de 72 ani, din mun. Comrat, transferată de la IMSP SR Comrat, la Institutul de Medicină Urgentă, pe 31 august, a murit. Aceasta suferea și de alte boli precum hipertensiune arterială gr.II, cardiopatie hipertensivă, diabet zaharat tip 2.


Pub