Stoianoglo confirmă că unii magistrați ar fi tărăgănat oferirea mandatului, pentru a face percheziții în fostul sediu PD: Între timp, noaptea au fost scoase multe materiale importante

Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, a confirmat faptul că magistrații Judecătorii Ciocana au tărăgănat oferirea mandatului, pentru ca procurorii să facă percheziții în fostul sediu al Partidului Democrat. Mai mult, între timp, timp de 2 zile, din cadrul sediului au fost scoase materiale importante. Stoianoglo precizează faptul că aceste „mișcări nocturne” au fost surprinse și de camerele PG, care sunt instalate în statele clădirii.

Foto: UNIMEDIA

„Noi am făcut și alte percheziții. Am reușit să strângem o anumită cantitate de informații importantă. Chiar am făcut repetat percheziții, chiar am mers la risc și am făcut fără mandate, după care am cerut să fie legalizate aceste percheziții de către judecători”, a punctat Stoianoglo.

„Acum 3 săptămâni am avut o întâlnire cu conducătorii acestei instanțe (n.r. Judecătoria Ciocana) și i-am întrebat direct, de când activează noua comandă la Procuratură ați întâmpinat careva greutăți, ei au spus că nu. „Asupra noastră nu sunt presiuni, tot este normal””, a punctat Stoianoglo.

Amintim că procurorii PCCOCS efectuează percheziții la fostul sediu PDM. Acțiunile procesuale au avut loc în cadrul investigațiilor pe unul din dosarele care vizează frauda bancară.


Pub