Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   DOC/ Amendamentul unui deputat al…

DOC Amendamentul unui deputat al Platformei DA la proiectul Guvernului care prevede anularea indemnizațiilor de 16 mii de lei pentru medici

Deputatul Platformei DA, Liviu Vovc, susține marți, 8 septembrie, că a înregistrat un amendament la Proiectul Guvernul care prevede anularea idemnizațiilor unice în valoare de 16 mii de lei pentru lucrătorii medicali care s-au infectat cu Covid-19 la locul de muncă.

Prin acest amendament, parlamentarul solicită excluderea, din proiectul aprobat de către Cabinetul de miniștri condus de Ion Chicu, a articolului care prevede anularea acestor indemnizații.

„Platforma DA a declarat deja că NU va susține un asemenea demers

În loc să facă totul pentru a susține lucrătorii medicali, Guvernul dorește să taie din măsurile de susținere plata unei indemnizații unice de 16.000 lei în cazul infectării cu COVID-19. Am bătut alarma încă săptămâna trecută, iar astăzi am înregistrat un amendament pentru a exclude acest articol. Sper că deputații se vor pătrundă de importanța susținerii cadrelor medicale, iar amendamentul meu va fi votat de plenul Parlamentului”, a scris deputatul Platformei DA pe pagina sa de Facebook.

Proiectele aprobate de către Guvern la 3 septembrie curent, printre care și proiectul privind rectificarea bugetului de stat, urmează să fie prezentate și supuse votului în plenul Parlamentului de la Chișinău.