Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Un bărbat mascat a aruncat…

Un bărbat mascat a aruncat o substanță toxică într-un birou al opozanților ruși conduși de Navalny. Trei oameni au ajuns la spital

Un sediu al opoziției ruse conduse de Alexei Navalny,, din orașul siberian Novosibirsk, în care se aflau membri ai echipei acestuia a fost atacat de o persoană necunoscută care a aruncat cu un lichid necunoscut pe podea, relatează CNN.

Camerele de supraveghere din încăpere l-au surprins pe bărbatul mascat care a intrat în cameră pentru o fracțiune de secundă, după care a aruncat cu ce pare a fi o pungă cu un lichid pe podea. Persoanele din sediu, opozanți împotriva regimului lui Vladimir Putin, spun că imediat după incident camera s-a umplut de un miros puternic înțepător.

Trei dintre ei au ajuns la spital cu probleme de respirație, iar informațiile cu privire la starea lor nu au apărut încă.

Incidentul vine în contextul în care Alexei Navalny, cel mai proeminent opozant al lui Vladimir Putin, este tratat la Berlin după ce a fost otrăvit cu noviciok, un agent neurotoxic care a mai fost folosită și împotriva fostului spion rus Sergei Skripal, în 2018.

Sursa: CNN, Digi24