Mesajul de felicitare al primarului general al municipiului Chişinău, Ion Ceban, cu ocazia zilei de 1 Septembrie

   2362

Dragi copii, părinți și cadre didactice, vă felicit cu revenirea în instituțiile educaționale din municipiul Chișinău!

În acest an, 1 Septembrie este o bucurie, dar și o încercare pentru toți. În calitate de părinte sunt îngrijorat de sănătatea copiilor și de felul cum va începe, dar și decurge anul școlar propriu-zis. Înțeleg perfect grijile fiecărui părinte în parte, dar mizez pe aportul, susținerea și înțelegerea Dumneavoastră, în special acum, pentru a putea depăși împreună aceste dificultăți.

În calitate de primar, sunt alături de toate cadrele didactice din sistemul educațional. În situația actuală, este o mare presiune asupra angajaților. Cu toate acestea, ei sunt gata să se implice plenar pentru a fi reluată activitatea școlilor și grădinițelor, în condiții deloc ușoare.

Am mai spus, sunt și voi fi alături de Dumneavoastră stimați dascăli, ori de câte ori veți avea nevoie. Mulțumesc fiecărui conducător de instituție, profesor, educator, bucătar, cadru medical, personal auxiliar, care activează în sistemul educațional. Cât de greu ar fi, copiii trebuie să-și continue studiile. Iar noi să învățăm să trăim în astfel de condiții pentru a merge înainte.

Deseori suntem acuzați de felul cum sunt luate anumite decizii. Vreau să aduc claritate. Mai bine să fim criticați că unele acțiuni sunt stângace, decât să nu acționăm. Câți oameni, atâtea păreri, pe toate cele bune le luăm în calcul. Cei care analizează sunt specialiștii. Fiecare situație este și va fi examinată individual. Doresc un an cu mari succese și cu sănătate pentru toți.

Felicitări, dragii mei!