Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Evoluția lucrărilor de reabilitare a străzii Albișoara

   2172
Primăria municipiului Chișinău informează că lucrările de reabilitare a părții carosabile de pe strada Albișoara, în perimetrul bd. Iurii Gagarin - str. Ismail, sunt la etapa de finalizare. În continuare se intervine prin lucrări de amenajare a trotuarelor, iar redeschiderea tronsonului de stradă este planificată în decurs de o săptămână. 

 Astfel, până în prezent, a fost aplicat stratul de egalizare pe o suprafață de 17,2 mii m2 și stratul de uzură pe o suprafață de 15 mii m2. 

Totodată, a fost majorată capacitatea rețelei de canalizare pluviale, în acest scop fiind instalate circa 36 de receptoare pentru captarea apelor de ploaie.

Suplimentar, la cele mai aglomerate intersecții, au fost instalați 10 piloni pentru a spori capacitatea rețelei de iluminat public stradal. Pilonii din metal, pe întreg perimetrul străzii Albișoara au fost vopsiți, iar corpurile de iluminat vechi vor fi înlocuite cu becuri de tip LED.

De asemenea, serviciile municipale de profil au intervenit prin evacuarea gheretelor și a punctelor de vulcanizare, pe tronsonul de stradă aflat în proces de reabilitare. Pentru a facilita desfășurarea lucrărilor pe șantier, au fost demontate 78 de panouri publicitare.

E de menționat că pe strada Albișoara, în perimetrul str. M. Viteazul - str. P. Rareș, sunt desfășurate lucrări de reabilitare a rețelelor de apeduct și termie. Astfel, de către  S.A. „Apă – Canal Chișinău” sunt executate lucrări de pozare conductelor de apeduct cu diametrul de 500 mm, pe o lungime de circa un kilometru.

În același timp, S.A. „Termoelectrica" execută lucrări de reabilitare a rețelelor termice, pe o lungime de 417 metri liniari; modernizarea a două conexiuni pentru trecerea la rețeaua de canalizare, pe str. Vasile. Alecsandri – str. Albișoara și str. Petru Rareș – str. Albișoara.

Valoarea totală a proiectului este de circa 120 de milioane de lei, surse financiare alocate din bugetul de stat, bugetul municipal, S.A. „Apă – Canal Chișinău” și S.A. „Termoelectrica”.