08:48:46 25.04.2024
Stiri

PREMIERĂ // Primul lot de „Remdesivir”, medicament autorizat de UE și SUA pentru tratamentul noului coronavirus, importat în R. Moldova

Actualitate 08.09.2020 12:36 Vizualizări1886 Autor: Ziarul National
PREMIERĂ // Primul lot de „Remdesivir”, medicament autorizat de UE și SUA pentru tratamentul noului coronavirus, importat în R. Moldova


Un lot de „Remdesivir”, primul medicament autorizat în SUA și UE pentru tratamentul COVID-19, urmează să ajungă în R. Moldova până la finele lunii septembrie curent.

Directorul general al Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM), Eremei Priseajniuc, a semnat astăzi, autorizația pentru importul, în premieră, a acestui medicament.

Lotul de circa 2 000 de flacoane „Remdesivir” (denumirea comercială „Covifor”) va fi livrat în Republica Moldova în termen de 10 - 20 de zile de către distribuitorul farmaceutic „Dita EstFarm” SRL.

CITIȚI și R. Moldova solicită ajutorul României pentru a obține un medicament important în tratamentul anti-COVID, dar și a vaccinurilor împotriva acestei infecții: Directorul AMDM, întâlnire la București cu Raed Arafat

„Vom face tot posibilul ca cetățenii noștri să aibă acces la cele mai eficiente medicamente, folosite în tratamentul împotriva COVID-19, inclusiv pe platforme internaționale de cercetare clinică. În acest sens, conlucrăm activ cu producătorii și distribuitorii de medicamente, companii de cercetare clinică și dezvoltare medicală cu renume internațional”, a mentionat Eremei Priseajniuc, citat de un comunicat de presă al AMDM.

În Republica Moldova, preparatul „Remdesivir” este prevăzut în Protocolul clinic național provizoriu „Infecția cu coronavirus de tip nou”, utilizat în tratamentul pacienților infectați cu virusul SARS COV-2.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md