00:32:03 20.04.2024
Stiri

Igor Dodon intervine, după ce SCANDALUL în jurul declarației făcute de Nicolae Furtună a căpătat proporții: „Nu mai are calitatea morală să ocupe funcția de director ANSP și trebuie să demisioneze”

Actualitate 08.09.2020 12:40 Vizualizări1620 Autor: Ziarul National
Igor Dodon intervine, după ce SCANDALUL în jurul declarației făcute de Nicolae Furtună a căpătat proporții: „Nu mai are calitatea morală să ocupe funcția de director ANSP și trebuie să demisioneze”


După ce demisia directorului Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), Nicolae Furtună, a fost cerută de opoziție, de societatea civilă și chiar de Partidul Democrat, formațiune aflată la guvernare, a intervenit și președintele Igor Dodon în scandalul provocat de declarația șefului de la ANSP. Igor Dodon spune că scuzele lui Furtună nu sunt suficiente și funcționarul trebuie să scrie cerere de demisie.

„Îmi exprim regretul și consternarea față de declarațiile făcute de directorul ANSP, Nicolae Furtună. Scuzele publice nu sunt deloc suficiente atunci când, printr-o declarație, afectezi moral un număr mare de oameni”, a scris Dodon pe Facebook.

Citește și: VIDEO // Șeful ANSP și-a cerut scuze, dar NU demisionează din funcție: „Aduc scuzele de rigoare pentru sintagma „POVARĂ”, înțeleasă eronat. Din punct de vedere medical, e un termen corect...”

Igor Dodon mai afirmă că Nicolae Furtună este un specialist bun, dar acest lucru nu-l va salva de la demisie.

„Nu am obiecții față de activitatea domnului Furtună, știu că a muncit din greu în această perioadă pandemică foarte complicată, dar declarația complet inadecvată pe care a făcut-o îi afectează grav credibilitatea pentru activitatea sa de mai departe. Consider că, după această afirmație, nu mai are calitatea morală să ocupe funcția de director ANSP și trebuie să demisioneze”, a precizat Dodon.

Citește și: Un fost ministru al Sănătății, care l-a promovat pe Furtună în fruntea ANSP, crede că acesta „trebuie SĂ PLECE”, după ce a afirmat că cei decedați din cauza COVID-19 erau „o povară pentru cei apropiați”: „Domnul Furtună este o povară pentru noi”

Mai mult, Igor Dodon i-a transmis și premierului Ion Chicu poziția sa și așteaptă „decizii” în acest sens.

„Am transmis și Guvernului poziția mea și aștept o decizie conformă cu așteptările opiniei publice”, a conchis oficialul.

Amintim că Nicolae Furtună a declarat ieri că noul coronavirus „a luat viața celor care și așa erau o povară pentru ei și pentru cei din jur”, iar astăzi și-a cerut scuze publice și a precizat că nu ar fi fost înțeles corect. Șeful ANSP este convins că, „din punct de vedere medical”, termenul „povară” este unul corect.

„Eu sunt om viu și sufăr de rând cu toate persoanele, sufăr de rând cu colegii mei care s-au infectat cu COVID. Un caz tragic m-a afectat săptămâna trecută, când am petrecut pe ultimul drum un coleg de grupă, care a suferit complicații din cauza COVID. Scopul ieșirii mele în fața presei și a publicului este de a aduce scuzele de rigoare încă o dată și de foarte multe ori pentru înțelegerea sensului termenului de povară. Încă o dată, e vorba de povară medicală și nu socială. Nu e legat de suferințele și necazurile oamenilor. Aduc scuzele de rigoare pentru sintagma înțeleasă eronat”, a explicat Nicolae Furtună.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md