11:00:27 29.03.2024
Stiri

Ministra Sănătății s-a dezis cu ușurință de Furtună: „Regret declarațiile INADECVATE expuse public”

Actualitate 08.09.2020 16:51 Vizualizări1329 Autor: Ziarul National
Ministra Sănătății s-a dezis cu ușurință de Furtună: „Regret declarațiile INADECVATE expuse public”


Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a ezitat să-i ia apărarea deja fostului șef al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), Nicolae Furtună, alături de care a gestionat până acum pandemia COVID – 19.

„Regret declarațiile inadecvate ale domnului Furtună expuse public în cadrul unei emisiuni TV și care au afectat întreaga societate. Împreună cu echipa ANSP, a ministerului și întreg sistemul medical, de la începutul pandemiei în țara noastră, am luptat pentru viața fiecărui cetățean și am suferit pentru fiecare deces”, a scris Dumbrăveanu pe Facebook.

CITIȚI și VIDEO // Șeful ANSP și-a cerut scuze, dar NU demisionează din funcție: „Aduc scuzele de rigoare pentru sintagma „POVARĂ”, înțeleasă eronat. Din punct de vedere medical, e un termen corect...”

Ministra susține că, în fiecare caz în parte, s-au întreprins toate măsurile pentru a salva pacienții infectați cu COVID – 19.

Citește și: Igor Dodon intervine, după ce SCANDALUL în jurul declarației făcute de Nicolae Furtună a căpătat proporții: „Nu mai are calitatea morală să ocupe funcția de director ANSP și trebuie să demisioneze”

„Îmi cer scuze de la fiecare persoană care a pierdut pe cineva drag din cauza infecției COVID-19, medicii au făcut tot posibilul pentru a le salva viața. Îi mulțumim domnului Furtună pentru toată munca realizată în gestionarea situației epidemiologice, pentru profesionalism și dedicație”, a mai adăugat sursa citată.

Citește și: Un fost ministru al Sănătății, care l-a promovat pe Furtună în fruntea ANSP, crede că acesta „trebuie SĂ PLECE”, după ce a afirmat că cei decedați din cauza COVID-19 erau „o povară pentru cei apropiați”: „Domnul Furtună este o povară pentru noi”

Nicolae Furtună a declarat ieri-seară, în cadrul unei emisiuni televizate, că în toată lumea „COVID-ul a luat viața celor care și așa erau o povară pentru ei și pentru cei din jur”, care „se chinuiau”. Astăzi, în cadrul unui briefing de presă, Furtună a precizat că a fost înțeles greșit și nu a pomenit nimic despre demisia de onoare, cerută de societatea civilă și opoziție.

Citește și: Nicolae Furtună a DEMISIONAT. Cine va asigura interimatul funcției de director al ANSP

La puțin timp, însă, demisia sa a fost cerută de PD, partid aflat la guvernare, după care și de către președintele Igor Dodon. În cele din urmă, Nicolae Furtună a fost convocat de premierul Ion Chicu, iar Guvernul i-a anunțat demisia printr-un comunicat de presă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md