17:42:35 29.03.2024
Stiri

DOC // Indemnizații de DECES în valoare de 100 de mii de lei pentru toate familiile în care a decedat un angajat al sistemului de sănătate: „Hai, eroilor, arătați-ne fața voastră!”

Actualitate 08.09.2020 17:18 Vizualizări1474 Autor: Ziarul National
DOC // Indemnizații de DECES în valoare de 100 de mii de lei pentru toate familiile în care a decedat un angajat al sistemului de sănătate: „Hai, eroilor, arătați-ne fața voastră!”


Opoziția parlamentară nu are de gând să susțină demersul Guvernului Chicu prin care să fie anulată indemnizația unică de 16 000 de lei, care este acordată angajaților medicali infectați cu COVID – 19. Mai mult, guvernarea este încurajată să acorde câte 100 de mii de lei familiilor angajaților medicali decedați din cauza virusului (până acum au decedat 31 de medici - n.r.).

„Am depus astăzi un amendament din numele echipei „Pro Moldova”, prin care cerem lăsarea în vigoare a indemnizației de 16 000 de lei pentru toți angajații medicali din prima linie. Totodată, am cerut și introducerea unei indemnizatii de deces de 100 de mii pentru toate familiile unde a decedat un angajat al sistemului de sănătate. Mapa cu amendamente a plecat la Guvern. Hai, eroilor, arătați-ne fața voastră”, a declarat deputatul „Pro Moldova”, Sergiu Sârbu.



Și deputații Platformei „DA” au anunțat că nu vor vota pentru anularea indemnizației de 16 000 de lei. În acest sens, deputatul Liviu Vovc a înregistrat un amendament „pentru a preveni această nedreptate”.

„În loc să facă totul pentru a susține lucrătorii medicali, Guvernul dorește să taie din măsurile de susținere plata unei indemnizații unice de 16 000 de lei în cazul infectării cu COVID-19. Am dat alarma încă săptămâna trecută, iar astăzi am înregistrat un amendament pentru a exclude acest articol. Sper că deputații se vor pătrundă de importanța susținerii cadrelor medicale, iar amendamentul meu va fi votat de plenul Parlamentului”, a punctat Vovc.

Amintim că Guvernul condus de premierul Ion Chicu a abrogat, în ședința de joi, 3 septembrie, decizia care prevedea acordarea unei indemnizații de câte 16 000 de lei pentru angajații sistemului public, în special din sectorul medical, dacă se infectează cu noul coronavirus la locul de muncă.

Potrivit datelor Ministerului Finanțelor, până în prezent 2 168 de persoane au beneficiat de indemnizația unică în valoare de 16 mii de lei, Guvernul alocând în acest scop peste 34,68 de milioane de lei, inclusiv din donațiile cetățenilor și agenților economici făcute pentru combaterea consecințelor pandemiei. Asta deși, până acum, s-au infectat cu noul coronavirus circa 4,5 mii de angajați medicali, 744 de polițiști, sute de angajați din ministere și primării etc.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md