15:36:03 28.03.2024
Stiri

Care sunt pacienții cărora le este contraindicată investigația RMN?

Actualitate 08.09.2020 20:00 Vizualizări1140 Autor: Ziarul National
Care sunt pacienții cărora le este contraindicată investigația RMN?


Imagistica prin rezonanță magnetică (RMN) este cea mai performantă procedură de imagistică medicală disponibilă în prezent, fiind indispensabilă pentru diagnosticarea, respectiv managementul unei game largi de patologii, multe dintre ele cu caracter vital.

Tehnologia RMN se bazează pe utilizarea unui câmp magnetic foarte puternic, în combinație cu undele radio, pentru a obține o reprezentare precisă și detaliată a regiunilor anatomice și a organelor, respectiv a leziunilor sau modificărilor țesuturilor. Acuratețea imaginilor obținute ajută medicul curant să stabilească un diagnostic corect și un tratament adecvat.

Deși investigația RMN este una neinvazivă și neiradiantă, sunt și pacienți cărora le este total contraindicat să efectueze această procedură. Cea mai importantă categorie este a pacienților cu implanturi metalice feromagnetice: proteze, implanturi dentare, tije, șuruburi, clipsuri metalice, valve metalice, pacemakere etc. O categorie de pacienți cu contraindicație parțială la investigația RMN o constituie persoanele alergice la substanța de contrast sau cu insuficiență renală. În aceste cazuri, este recomandată investigația RMN fără substanță de contrast.

Află aici mai multe detalii despre contraindicațiile acestei investigații, dar și alte informații utile înainte de a efectua o investigație RMN.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md