(foto/video) Test Drive: Mercedes-Benz 500 SEC (C126) – mașini ca asta nu se mai produc!

Autor: Constantin Mihalachi, Foto/Video: Victor Daniliuc

Haideți să recunoaștem un lucru: în ultimii douăzeci de ani producătorii auto produc tot mai rar automobile care să le livreze pasagerilor niște emoții de neuitat. În zilele noastre, departamentele de marketing sunt cele care dictează trendul și nu designerii sau inginerii așa cum era pe timpuri.

Din păcate acest lucru îl observ din ce în ce mai des. Putem număra pe degete constructorii care încă își doresc să livreze emoții și sentimente unice celor ce le aleg mașinile. Am ajuns în ultimii ani să înțeleg că acele comunicate de presă venite de la un producător sau altul sunt aproape identice după conținut. Aceleași cuvinte, doar unele date modificate… În rest par identice.

Altă treabă era prin anii ’80 și ’90. Atunci fiecare producător ieșea din timp pe la saloanele auto cu câte un model, că toți băieții acelor ani visau la ele în fiecare seară când le priveau posterele lipite de perete.

Un asemenea model este și Mercedes-Benz 500 SEC, nu este un automobil de colecție, produs în vreun număr limitat. Este o mașină gândită de cei care cu adevărat știau să le facă în acele vremuri. Și le făceau să țină mulți ani!

De curând am dat de exemplarul din acest reportaj pe un grup de Facebook. Foarte rapid am primit și acceptul proprietarului de a filma un material cu poate cel mai bine păstrat Mercedes-Benz 500 SEC în caroserie C 126 din Moldova. Sper să vă placă ce a ieșit, că mie la sigur mi-a plăcut să conduc frumusețea asta. Vizionare plăcută și nu uitați de galeria de fotografii de mai jos…

GALERIE FOTO de Victor Daniliuc

Începem galeria cu câteva fotografii făcute din mișcare cu acest Mercedes-Benz 500 SEC. Fiți de acord că arată absolut fantastic exemplarul ăsta cu jantele AMG!

Trecem mai departe spre câteva imagini statice unde puteți observa mai bine frumusețea acestui model. Eu sunt înnebunit după partea din față a mașinii, dar și spatele privit dintr-un unghi de 45 de grade arată fantastic.

Puteți observa ștergătoarele pentru faruri, o dotare care ne lipsește în prezent pe drumurile din Moldova! Apropo, observați şi forma capotei în partea de sus de lângă parbriz, cât și mânerele ușilor. De ele spuneam în video că au fost gândite în tunelul aerodinamic pentru un coeficient cât mai bun.

Și desigur acum interiorul. Tapițeria de pe scaune este cea cu care mașina a ieșit din uzină. La fel e și cu inserțiile din lemn! Totul a rămas original.

Volanul este cam mare după mine, dar așa era pe atunci… În rest, totul arată impecabil. Două locuri destinate celor din spate, scaune acționate electric, aer condiționat, geamuri acţionate electric și multe altele.

Cam așa arăta interiorul unei mașini produse în anul 1987. Pe atunci, prețul acestui 500 SEC în banii de astăzi ar fi trecut puțin peste 100.000 euro!

Și revenim la fotografiile din mers…

Iar pe sfârșit, tradițional o fotografie împreună cu mașina! Vă mulțumesc din partea întregii echipe că ați descoperit împreună cu noi acest Mercedes-Benz 500 SEC!

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/